Amina Mahmutović nova predsjednica Upravnog odbora Udruženja banaka BiH

09.03.2021. 11:31 / Izvor: Akta.ba
Amina Mahmutović nova predsjednica Upravnog odbora Udruženja banaka BiH

Za novog predsjednika Upravnog odbora Udruženja banaka BiH imenovana je Amina Mahmutović, predsjednica Uprave UniCredit Bank d.d. Mostar.

Na 8. sjednici Upravnog odbora Udruženja Banka Bosne i Hercegovine (UBBiH), održanoj dana 26.02.2021. godine, izvršena je godišnja rotacija predsjednika Upravnog odbora. Za novog predsjednika Upravnog odbora Udruženja banaka BiH imenovana je Amina Mahmutović, predsjednica Uprave UniCredit Bank d.d. Mostar.

Nova predsjednica Upravnog odbora UBBiH, Amina Mahmutović, sa preko 20 godina iskustva u bankarskom sektoru Bosne i Hercegovine svoje profesionalno iskustvo započela je na poslovima investicijskog analitičara, a nastavila na rukovoditeljskim pozicijama unutar sektora poslovanja s pravnim licima, te upravljanja rizicima. U Upravi UniCredit Bank d.d. je od 2013. godine, a na čelo Uprave je imenovana 2019. godine.

Dosadašnja predsjednica Upravnog odbora Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko Bank Sarajevo, ostaje potpredsjednica UBBiH. 

Udruženje banaka Bosne i Hercegovine aktivno djeluje već 17 godina i u svom sastavu broji sve komercijalne banke koje posluju na teritoriji BiH. Sa osnovnom misijom poboljšanja poslovne prakse i unaprjeđenja života u našoj zemlji, Udruženje banaka uz pomoć svojih članica, domaćih institucija i medija, kontinuirano radi na adekvatnoj edukaciji i uspostavi saradnje sa sličnim asocijacijama u inostranstvu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital