Novak Đoković i RBI potpisali ugovor o partnerstvu

19.04.2021. 11:48 / Izvor: Akta.ba
Novak Đoković i RBI potpisali ugovor o partnerstvu

Bit će ambasador brenda za RBI i njena supsidijarna lica u Srednoj i istočnoj Evropi (SIE).

Srbijanska teniska zvijezda Novak Đoković i Raiffeisen Bank International AG (RBI) sa sjedištem u Beču danas su objavili partnerstvo. Đoković, koji drži prvu poziciju u tenisu već rekordnih 316 sedmica, bit će ambasador brenda za RBI i njena supsidijarna lica u Srednoj i istočnoj Evropi (SIE). Raiffeisen će također podržati nedavno osnovanu Tenisku akademiju Novaka Đokovića u Beogradu.

"Veoma sam počastvovan što sam postao brend ambasador za Raiffeisen i partner u veoma važnom projektu za mene - mojoj akademiji u Beogradu. Oni će mi pomoći da podržim mlade tenisere u njihovim naporima da postanu šampioni na terenu, kao i izvan njega. Jak tim koji sam imao pored sebe napravio je veliku razliku za moju karijeru. Stoga želim da ponudim takvo okruženje budućoj generaciji igrača u mojoj akademiji. Raiffeisen je važan partner u ovim naporima i zajedno ćemo raditi na tome da pomognemo razvoj tenisa",  rekao je Novak Đoković.

Johann Strobl, generalni direktor RBI-a, kazao je da su i oni ponosni što će Novak Đoković dodatno potvrditi njihovu viziju da budu banka broj jedan u pogledu preporuka.

"On je jedan od najuspješnijih, ako ne i najuspješniji sportista porijeklom iz SIE koji uživa jednako divljenje. Zbog činjenice da dijelimo veoma slične vrijednosti, vjerujemo da je naše partnerstvo savršen spoj”, izjavio je Johann Strobl, generalni direktor RBI-a.

Saradnja će trajati tri godine s mogućnošću produženja. Pored opće podrške akademiji, Raiffeisen će podržati mlade igrače kako bi učestvovali na važnim turnirima za mlade. Pored pojavljivanja u reklamama i učestvovanja u aktivnostima Raiffeisena na društvenim medijima, Đoković će učestvovati u odabranim događajima banke.

Prva reklama je nedavno snimljena u Monte Karlu, u kući Novaka Đokovića, i počet će se prikazivati u SIE za nekoliko dana.

Novak Đoković je pobjednik 82 ATP turnira, među kojima je 18 Grand Slam turnira. Pobijedio je na sva četiri Grand Slam turnira, a najnovija pobjeda je - po deveti put - na turniru Australian Open u februaru.

Rođen je u Beogradu, ima 33 godine, oženjen i ima dvoje djece. Više od 7 miliona ljudi prati ga na Facebooku, Instagramu i Twitteru.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital