Produžen rok za prijave za subvencioniranu liniju Zeničko-dobojskog kantona i BBI banke

20.07.2022. 12:15 / Izvor: Akta.ba
bbi

Ministarstvo privrede/gospodarstva Zeničko-dobojskog kantona i BBI banka potpisali su aneks ugovora o subvencioniranoj liniji za mala i srednja preduzeća (MSP) kojim je rok za podnošenje zahtjeva za sredstva iz ove linije produžen do utroška sredstava namijenjenih za isplatu subvencije.

Ministarstvo privrede/gospodarstva Zeničko-dobojskog kantona i BBI banka potpisali su aneks ugovora o subvencioniranoj liniji za mala i srednja preduzeća (MSP) kojim je rok za podnošenje zahtjeva za sredstva iz ove linije produžen do utroška sredstava namijenjenih za isplatu subvencije. 

Riječ je o  finansijskoj liniji u okviru koje privrednicima sa područja ZDK u BBI banci mogu uzeti  finansiranja po subvencioniranoj stopi od nula posto. Za realizaciju Ugovora BBI je osigurala sredstva u iznosu 8.800.000 KM dok je Vlada ZDK za subvenciju profitne marže obezbjedila 300.000KM.

“Subvencioniranje profitne marže za privrednike jedna je od mjera koju Ministarstvo gospodarstva provodi u cilju podrške privrednicima sa područja Zeničko-dobojskog kantona. BBI banka je na javnom pozivu dala najbolju ponudu, a Ministarstvo će subvencionirati profitnu maržu tako da će privrednici dobiti potpuno besplatna finansiranja, dakle bez troškova profitne marže. Ovakve incijative značajna su podrška za privredu u ovim izazovnim vremenima”, izjavio je ministar Jelić.  

Sredstva će se odobravati za ekonomsku stabilizaciju, održavanje likvidnosti, nabavku osnovnih sredstava, povećanje obima proizvodnje i usluga, očuvanje postojećih i obezbjeđenju novih radnih mjesta.

Dodatne informacije o subvencioniranoj  finansijskoj liniji potencijalni korisnici mogu dobiti u  poslovnim jedinicama BBI banke u Zenici, Kaknju, Tešnju i Visokom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital