Prilike i mogućnosti

NLB Banka započela seriju interaktivnih ESG radionica s korporativnim klijentima

01.04.2024. 10:08 / Izvor: Akta.ba

"Prilike i mogućnosti za održivo finansiranje i poslovanje" edukacija je koju organizuje NLB Banka za korporativne klijente.

ESG - ekološko, društveno i korporativno upravljanje,tri su ključna područja koja bi se trebala uzeti u obzir prilikom mjerenja održivosti, etičnosti i društveno odgovornog poslovanja pojedinih kompanija ili investicija, što uveliko postaje trend poslovanja na domaćem tržištu. "Prilike i mogućnosti za održivo finansiranje i poslovanje" edukacija je koju organizuju NLB Banka Sarajevo i NLB Banka Banja Luka za korporativne klijente,a na kojoj se razmjenjuju iskustva prilikom implementacije održivosti u poslovanju.

NLB Banka u implementaciji elemenata održivosti je veoma fokusirana na lokalne zajednice i privredu, te svjesni uticaja poslovanja na društvene potrebe i očekivanja, u NLB Banci kažu, odgovaraju na uravnotežen, relevantan i transparentan način, kroz doprinos društvu, održivo finansiranje i poslovanje.

Berin Lakomica, izvršni direktor/direktor Sektora za poslovanje sa korporativnim klijentima NLB Banke d.d., Sarajevo istakao je značaj održivosti u današnjem poslovnom svijetu.

nlb ESG

"Uvjereni smo da je održivost ključna komponenata uspjeha u današnjem poslovnom svijetu i predano podržavamo naše klijente u njihovim naporima ka održivijem poslovanju. Serija ESG radionica koje realizujemo u suradnji sa NLB Bankom Banja Luka naglašavaju našu zajedničku predanost podizanju svijesti klijenata obje banke u segmentu ESG poslovanja, održive budućnosti i pokretanju i održavanju odgovornih poslovnih praksi. Radujemo se i narednoj ESG radionici gdje ćemo ugostiti još naših klijenata'', izjavio je Lakomica.

Goran Babić, predsjednik Uprave NLB Banke Banja Luka istakao je važnost informisanosti o ovoj temi koja zauzima sve značajnije mjesto za kompanije svih veličina koje žele da dugoročno održivo posluju i da se održivo finansiraju.

"Veoma je značajno da svi zajedno budemo, prije svega, upućeni u ovu tematiku, a još značajnije je da sarađujemo kada je u pitanju implementacija svih aktivnosti ka stvaranju održivih vrijednosti. U stvaranju takvih vrijednosti, kompanija služi svim zainteresovanim stranama – zaposlenima, klijentima, kupcima, dobavljačima, lokalnim zajednicama i društvu u cjelini. NLB Banka je u proteklim godinama implementirala mnogobrojne mjere održivog poslovanja i nastavljamo da dijelimo svoja saznanja i iskustvo sa klijentima, jer smatramo to vrlo važnom karakteristikom našeg odgovornog poslovanja", naglasio je.

Ovogodišnja interaktivna radionica o održivom finansiranju i poslovanju NLB Banka Sarajevo i NLB Banka Banja Luka organizovale su u saradnji sa kompanijom Advantis Broker iz Banjaluke. Ova tema okupila je brojne klijente obje banke u Banjaluci, a tokom narednih mjeseci će se organizovati u Doboju, Tuzli, Bijeljini, Sarajevu i Mostaru.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital