Slovenci za prodaju banaka

17.12.2013. 08:59 / Izvor: Fena
Slovenci za prodaju banaka

Više od polovice Slovenaca smatra da bi banke u državnom vlasništvu trebalo prodati, makar uz simboličnu cijenu, umjesto da se dokapitaliziraju sredstvima države na račun poreznih obveznika.

Više od polovice Slovenaca smatra da bi banke u državnom vlasništvu trebalo prodati, makar uz simboličnu cijenu, umjesto da se dokapitaliziraju sredstvima države na račun poreznih obveznika, pokazala je anketa koju je u ponedjeljak objavilo ljubljansko "Delo".

Da bi Novu Ljubljansku banku (NLB), Novu Kreditnu banku Maribor (NKBM) i Abanku trebalo prodati "makar po simboličkoj cijeni od jednog eura" složilo se 56 posto ispitanika, 22 posto ocijenilo je da je plan vlade da se banke dokapitaliziraju državnim sredstvima najbolji, a 22 posto smatra da bi za dokapitalizaciju banaka trebalo zatražiti sredstva iz europskih fondova za stabilizaciju eura, poklazala je prošlog tjedna provedena anketa.

Po podacima prošlog tjedna objavljenih stresnih testova slovenske banke trebat će skoro 4,8 milijardi eura pomoći, pri čemu će država najveće tri dokapitalizirati sama s više od 3 milijarde eura, a u njima se ukupno nakupilo loših kredita u visini više od petine nacionalnog BDP-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital