Raiffeisen banka deseti put dobitnik nagrade "Banka godine" u BiH

08.12.2015. 15:33 / Izvor: Akta.ba
Raiffeisen banka deseti put dobitnik nagrade 'Banka godine' u BiH

Časopis Global Finance Raiffeisen je proglasio najboljom bankom u BiH, a EBRD uručila je Raiffeisen banci priznanje za Najaktivniju banku izdavaoca finansijskih instrumenata u BiH za 2014. godinu.

"Drago nam je da ćemo ovu godinu zaokružiti još jednom značajnom internacionalnom nagradom u bankarskoj industriji. Počastvovani smo ovim priznanjem te nam isto predstavlja značajnu motivaciju za naš budući rad. Činjenica da smo dobitnik priznanja 'Banka godine' pokazuje da je naša strategija poslovanja prilagođena tržištu na kojem djelujemo, te da spremno možemo odgovoriti na sve izazove sa kojima se susrećemo u poslovanju. Ovu priliku bih iskoristio i da se zahvalim našim klijentima na tome što su nam ukazali povjerenje poslujući sa Raiffeisen bankom", izjavio je Karlheinz Dobnigg heinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke u Bosni i Hercegovini, te dodao da je ponosan na sve zaposlenike Raiffeisen banke, bez čijeg zalaganja i posvećenosti Banka ne bi dobila ovu nagradu.

Također, nagradu magazina „The Banker“ za „Banku godine“, primila su i supsidijarna lica Raiffeisen Bank International-a u Srbiji i Rumuniji. Magazin „The Banker“ koji je Raiffeisen banci dodijelio ovu nagradu, renomirani je stručni magazin kompanije Financial Times LTD, a priznanje je uručeno na svečanoj ceremoniji koja je održana u Londonu.

Raiffeisen banka je u 2015. godini dobitnik nekoliko značajnih internacionalnih i domaćih nagrada. Časopis Global Finance Raiffeisen je proglasio najboljom bankom u Bosni i Hercegovini, a Evropska banka za obnovu i razvoj uručila je Raiffeisen banci priznanje za Najaktivniju banku izdavaoca finansijskih instrumenata u BiH za 2014. godinu. Također, Banka je i ove godine dobitnik nagrade „Zlatni BAM“ za najveći dionički kapital u 2014. godini. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital