Azel Sarajevo pripaja svoje banjalučko društvo

28.10.2022. 10:14 / Izvor: Akta.ba
azel

Azel je, inače, 100-postotni vlasnik društva Imperial&Co.

Trgovac odjećom Azel d.o.o. Sarajevo, koji upravlja lancem prodavnica AzelFrance, pripojit će svoje banjalučko društvo Imperial&Co d.o.o. Banjaluka.

Azel će pripojiti društvo Imperial&Co zbog, kako se navodi, pravnog interesa prenosom cijele imovine i obaveza banjalučkog društva bez provođenja postupka likvidacije, te preuzeti sva njegova prava i obaveze. Nakon provođenja postupka pripajanja društvo Imperial&Co d.o.o. Banjaluka će se brisati iz registra privrednih društava u Okružnom privrednom sudu u Banjaluci.

Azel je, inače, 100-postotni vlasnik društva Imperial&Co.

Društvo Azel, čiji je osnivač Kemal Melkić, ima razgranatu mrežu trgovina odjećom u Bosni i Hercegovini i jedno je od najvećih u ovom području.

Poslovni prihodi Azela iznosili su prošle godine 34,5 miliona KM, a neto dobit bila je 4,1 miliona KM. Na kraju 2021. društvo je imalo 427 zaposlenih.

Njegova banjalučka podružnica Imperial&Co, koja takođe upravlja prodavnicama odjeće, imala je ukupni prihod od 1,26 miliiona KM u prošloj godini a ostvarila je dobit od 183 hiljade KM. Ova podružnica zapošljavala je krajem prošle godine 50 radnika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital