U retail park u Krajini uloženo 5 miliona KM

03.09.2022. 09:16 / Izvor: Akta.ba
reatil krajina

Gradnja je trajala godinu dana, a uloženo je 5 miliona KM.

U izgradnju objekta uloženo je 5 miliona KM a njime su građani Bosanske Krupe dobili kvalitetniju ponudu i bogatiji asortiman roba široke potrošnje zahvaljujući kojem u kupovinu neće više morati odlaziti u susjedne gradove kantona i dalje.

Nakon više otvorenih proizvodnih pogona u proteklim godinama, u Poslovnoj zoni "Pilana" u Bosanskoj Krupi, u četvrtak je svečano otvoren novoizgrađeni i moderno opremljeni trgovački centar Retail-park „Elmont“. Trgovački centar su simboličnim presijecanjem vrpce otvorili gradonačelnik Bosanske Krupe Armin Halitović i djevojčica Darija Novkinić.

U njemu je posao dobilo 70 radnika među kojima su većinom žene.

Centar je izgrađen zahvaljući investiciji porodice Novkinić koja je u njegovu gradnju uložila 5 miliona KM.

"Gradnja je trajala godinu dana, a uloženo je 5 miliona KM. Centar se prostire na 3.500 kvadratnih metara. Ima i 70 parking mjesta pa je ukupna površina oko 5.000 kvadratnih metara. Trenutno je zaposleno 70 osoba a mi planiramo i dalje širenje", kazao je za RTV USK investitor Anel Novkinić.

U "Elmontu" kupcima su svoja vrata otvorili poznati brendovi "Sinsay", "Azel France", "Sport Reality", "DM-drogeri markt" i Zlatara "Atlantis" a uskoro će se u njemu naći i prodavnica "Koton" i Restoran "La-Italiana".

Gradonačelnik Bosanske Krupe Armin Halitović zahvalio je investitorima.

"Sedamdeset novih radnih mjesta je vrlo značajno za naš grad a vjerujem da će doći i do novih zapošljavanja jer imamo naznake za nove investicije na području Bosanske Krupe", kazao je Halitović.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti