KUPIO LANAC FRANCUSKIH PEKARA

Iz tekstila u ugostiteljstvo: Vlasnik Azela Kemal Melkić u novom biznisu

10.01.2023. 09:51 / Izvor: Akta.ba
pekara

Vlasnik firma Azel d.o.o. Sarajevo Kemal Melkić koji ima razgranatu mrežu trgovina odjećom ušao je u novi biznis.

Lanac francuskih pekara Bonjour koja je registrovana kao poslovnica firme Appsolut d.o.o. kupila je sarajevska firma Vis-a-Vis d.o.o. Sarajevo čiji kapital iznosi 250.000 KM, saznaje Akta.ba.

Radi se o firmi koja je registrovana za trgovinu ženskom odjećom, a ono što je zanimljivo je da je njihov vlasnik firma Azel d.o.o. Sarajevo, tačnije Kemal Melkić koji ima razgranatu mrežu trgovina odjećom u Bosni i Hercegovini i jedno je od najvećih u ovom području.

 

apssolut

 

visavis

 

Novi vlasnici su preuzeli pekare još prije mjesec dana, zadržali su brend, tehnologiju, proizvode, sve zaposlene.

Podsjetimo, sarajevski poduzetnik Ejub Kučuk i njegova supruga objavili su da su prodali lanac francuskih pekara Bonjour.

"Unaprijedili su poslovanje odmah, povećali promet, investicije i broj zaposlenih. Osigurali su da Bonjour doživi procvat za koji mi više nismo imali novca i energije. Dokazali su da nismo pogriješili u kreiranju projekta, tehnologiji, proizvodima", kazao je Kučuk u svojoj objavi o novim vlasnicima.

Inače, poslovni prihodi Azela koji upravlja lancem prodavnica Azel France iznosili su 2021. godine 35 miliona KM, a neto dobit bila je 4,1 miliona KM. Na kraju godine društvo je imalo 427 zaposlenih. 

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti