Unipromet objavio ponudu o preuzimanju dioničkog društva MS&WOOD

06.04.2017. 12:37 / Izvor: Akta.ba
Unipromet objavio ponudu o preuzimanju dioničkog društva MS&WOOD

Ponudilac namjerava u Ciljnom društvu obezbijediti uslove za još brži rast i razvoj u cilju postizanja bolje efikasnosti.

Društvo Unipromet d.d. Sarajevo objavilo je ponudu o preuzimanje dioničkog društva MS&WOOD d.d. Sarajevo.

Osnovni kapital društva MS&WOOD d.d. Sarajevo iznosi 14.804.070,00 KM a podjeljen je u 160.044 (100%) redovnih dionica sa pravom glasa, nominalne vrijednosti 92,50 KM po dionici.

Unipromet d.d. Sarajevo drži 152.730 redovnih dionica sa pravom glasa ciljnog Ciljnog Društva, što Čini ukupno 95,43% osnovnog kapitala Ciljnog Društva.

Predmet ponude je preuzimanje 7.314 redovnih dionica. Ponuđena cijena po jednoj dionici iznosi 11,10 KM što predstavlja 12 % nominalne vrijednosti dionica.

Ponudilac namjerava u Ciljnom društvu obezbijediti uslove za još brži rast i razvoj u cilju postizanja bolje efikasnosti i boljih finansijskih rezultata i u konačnici veće vrijednosti Ciljnog društva.

Unipromet je i do sada u funkciji većinskog vlasnika izvršio restrukturiranje koje je Ciljno društvo dovelo od dugogodišnjeg gubitaša do društva koje danas uspješno posluje. Potpunim preuzimanjem društva želi se postići još veća efikasnost u upravljanju s obzirom na utvrđene ciljeve u pogledu daljeg razvoja kao i u odnosu na preuzete obaveze prema ino-partnerima.

U 2017.godini nema namjeru u Ciljnom društvu vršiti promjene Nadzornog odbora i Uprave društva. U zavisnosti od rezultata poslovanja u 2017.godini i eventualnog restrukturiranja, Ponudilac će analizirati stanje i nakon toga odlučiti o eventualnim promjenama Nadzornog odbora i Uprave društva.

U pogledu uposlenika namjera Ponudioca je da se broj uposlenika, zbog razvojnih namjera dalje povećava i da se poboljšava njhov materijalni položaj.

Kao i do sada poduzimat će se mjere na uvećavanju znanja uposlenika a posebno onih čiji je utjecaj na razvoj kompanije najveći.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital