MS&Wood završio reorganizaciju na dva nova društva

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

MS&Wood završio reorganizaciju na dva nova društva

Preduzeće MS&Wood Sarajevo reorganiziralo se podjelom na nova dva društva.

03.08.2018. 11:29 / Izvor: Akta.ba

Preduzeće MS&Wood Sarajevo reorganiziralo se podjelom na nova dva društva - MS&Wood d.d. za proizvodnju namještaja i trgovinu Fojnica i na Nekretnine Miljacka d.d. Sarajevo, za poslovanje sa nekretninama.

Dionice ova dva društva upisane su i u sistemu registracije Registra vrijednosnih papira FBiH 31. jula. 

Dionice društva MS&Wood d.d. Sarajevo količine 160.044, nominalne vrijednosti jedne dionice 92,50 KM, brisane su iz Registra vrijednosnih papira. 

"Reorganizacija dioničkog društva MS&Wood Sarajevo, radi podjele na dva nova društva, uslovljena je interesom da se od glavne djelatnosti u ovom slučaju proizvodnja namještaja, odvoji djelatnost vezana za poslovanje sa nekretninama", kazao je Hrusto Tupeković ranije za Akta.ba.

S druge strane, dodaje on, interes je vezan i za dalji razvoj djelatnosti proizvodnje namještaja koji nije moguć samo vlastitim snagama već će se koristiti model zajedničkih ulaganja sa zainteresiranim partnerima.

"Razlog za zadržavanje dosadašnjeg naziva kompanije leži i u činjenicu što je taj naziv već postao brand prepoznatljiv u svijetu", kazao je Tupeković.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti