Hotel Bristol: Al-Shiddi želi preostale dionice manjinskih dioničara

19.08.2022. 09:18 / Izvor: Akta.ba
Al-Shiddi

AL Shiddi Group of Trading Riyadh objavio je novu obavijest o podnošenju zahtjeva za prijenos dionica manjinskih dioničara emitenta Bristol d.d. Mješovito hotelsko turističko i trgovinsko preduzeće Sarajevo.

AL Shiddi Group of Trading Riyadh objavio je novu obavijest o podnošenju zahtjeva za prijenos dionica manjinskih dioničara emitenta Bristol d.d. Mješovito hotelsko turističko i trgovinsko preduzeće Sarajevo, saznaje Akta.ba.

Oglasom se se pozivaju dioničari emitenta "Bristol" d.d. Mješovito hotelsko turističko i trgovinsko preduzeće Sarajevo o podnošenju zahtjeva za prijenos dionica manjinskih dioničara.

Ponudilac AL Shiddi Group of Trading Riyadh je vlasnik 469.906 dionica što čini 99,7127 % od ukupnog broja dionica sa pravom glasa ciljnog društva "Bristol" d.d. Mješovito hotelsko turističko i trgovinsko preduzeće Sarajevo, čiji osnovni kapital iznosi 4.712.600 KM, podijeljen na 471.260 redovnih dionica, nominalne vrijednosti 10 KM po dionici.

Podsjećamo, ponuda za preuzimanje koja je objavljena za 2. i 3.7.2022. godine se odnosila na preostalih 1.354 ili 0,2873 % redovnih dionica ciljnog društva.

U ponudi za preuzimanje je navedeno da će ponudilac koristiti pravo prijenosa dionica manjinskih dioničara, koje se i nakon ponude odnose na 1.354 dionice, te da će se u roku od tri mjeseca podnijeti zahtjev za prijenos dionica manjinskih dioničara Registru vrijednosnih papira d.d. Sarajevo.

Cijena određena u ponudi za preuzimanje iznosi 4 KM po dionici, a što ujedno predstavlja i pravičnu naknadu u skladu sa Zakonom o preuzimanju dioničkih društava i Pravilnikom o postupanju kod preuzimanja dioničkih društava.

"Obavještavaju se manjinski dioničari društva "Bristol" d.d. Mješovito hotelsko turističko i trgovinsko preduzeće Sarajevo, da je Ponudilac na poseban račun kod Registra vrijednosnih papira izdvojio novčana sredstava u korist manjinskih dioničara potreban za plaćanje svih dionica manjinskih dioničara, te da u cilju isplate naknade, a nakon okončanja postupka prijenosa dionica manjinskih dioničara, Registru dostave podatak o broju transakcijskog računa", navodi se u ponudi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital