bristol

Investicije / NEKRETNINE

Al-Shiddi u potpunosti preuzima hotel Bristol

AL-SHIDDI TRADING CO. LTD. je objavio ponudu za preuzimanjem i preostalih dionica društva "Bristol", saznaje Akta.ba.

02.07.2022. 10:10 / Izvor: Akta.ba

AL-SHIDDI TRADING CO. LTD. je objavio ponudu za preuzimanjem i preostalih dionica društva "Bristol", saznaje Akta.ba. 

Naime, ponudilac je vlasnik 469.906 redovnih (običnih) dionica sa pravom glasa, nominalne vrijednosti od 10,00 KM, što čini 99,7127 % od ukupnog broja dionica sa pravom glasa.

"Broj dionica koje su predmet ponude je 1.354 (hiljadutristotinepedesetčetiri) ili 0,2873 % redovnih (običnih) dionica ciljnog društva", piše u ponudi. 

Ponuđena cijena iznosi 4,00 KM po dionici, što predstavlja 40 % nominalne vrijednosti dionice.

"Ponudilac ima namjeru steći 100% vlasništvo nad svim dionicama ciljnog društva. Ne očekuje se da će ponuda za preuzimanje utjecati na dosadašnje planove poslovanja ciljnog društva, kao i na pohtiku zapošljavanja i radnopravne statuse radnika ciljnog društva i društva ponudioca, niti će doći do promjene vezano za mjesto u kojima ciljno društvo i društvo ponudilac obavljaju svoje djelatnosti, polazeći od toga je da ponudilac već vlasnik 99,7127 % dionica ciljnog društva", navedeno je. 

Al-Shiddi nema namjeru vršiti promjene u vezi sa upravom ili nadzornim odborom ciljnog društva, niti na novčana i nenovčana davanja kao i druge pogodnosti

PODIJELI:
TAGOVI:

Al-Shiddi

hotel Bristol

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije