EBRD podržala razvoj upravljanja privatnim penzionim fondom

24.06.2017. 09:08 / Izvor: Nezavisne novine
EBRD podržala razvoj upravljanja privatnim penzionim fondom

EBRD podržala razvoj upravljanja privatnim penzionim fondom u BiH kroz ulaganje u vlasnički kapital preduzeća za upravljanje Evropskim penzionim fondom (EPF).

EBRD podržala je razvoj upravljanja privatnim penzionim fondom u BiH kroz ulaganje u vlasnički kapital preduzeća za upravljanje Evropskim penzionim fondom (EPF) zajedno s kompanijom Skupna pokojninska družba i Rezervnim penzionim fondom Republike Srpske. EBRD i Fond za razvoj preduzeća (ENEF) će zajednički uložiti 1.452.000 KM u kupovinu 33% dionica i glasačkih prava u dioničkom društvu.

Ova investicija će omogućiti preduzeću za upravljanje fondom da postane prvi pružalac usluga upravljanja dobrovoljnim penzionim fondom u RS.

"Naše ulaganje u preduzeće za upravljanje fondom pokazuje naše povjerenje da će ova kompanija postupati u korist svojih klijenata i tržišta", rekao je Holger Muent, regionalni direktor EBRDa za zapadni Balkan, dok je Tomaž Završnik, generalni direktor Evropskog penzionog fonda, istakao da je uspostavljanje sistema dobrovoljnog penzijskog osiguranja veoma značajno za jačanje i razvoj cjelokupnog finansijskog sistema u BiH.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital