Kapital / IZVJEŠTAJI

Industrijska proizvodnja u avgustu manja za 3,8 odsto od julske

27.09.2018. 11:45 / Izvor: SRNA

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u BiH, kalendarski prilagođena, u avgustu bilježi pad od 3,8 odsto u poređenju sa julom.

Proizvodnja intermedijarnih proizvoda, kao i netrajnih proizvoda za široku potrošnju manja je za 2,3 odsto, proizvodnja kapitalnih proizvoda manja je za 3,9 odsto, energije za 9,4 odsto, te trajnih proizvoda za široku potrošnju za 11,2 odsto.

U poređenju sa avgustom prošle godine, ukupna avgustovska desezonirana industrijska proizvodnja manja je za 2,5 odsto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Proizvodnja energije u avgustu u odnosu na isti mjesec lani veća je za 1,5 odsto, dok je proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju manja za tri odsto, intermedijarnih proizvoda za 4,7 odsto, kapitalnih proizvoda za 5,9 odsto, a proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 15,8 odsto.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital