Cijene proizvoda i usluga u BiH više za 0,1 odsto

31.12.2019. 09:50 / Izvor: SRNA
Cijene proizvoda i usluga u BiH više za 0,1 odsto

Nivo cijena u novembru ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine veći je za 0,1 odsto.

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u BiH mjerene indeksom potrošačkih cijena, u novembru u prosjeku su više za 0,1 odsto u odnosu na oktobar.

Odjeća i obuća u prosjeku su skuplji za 1,1 odsto, stanovanje, voda, električna energija, gas i drugi energenti za 0,2 odsto, te komunikacije za 0,3 odsto, saopštila je Agencija za statistiku BiH.

Hrana i bezalkoholna pića u novembru u prosjeku su jeftiniji za 0,1 odsto u odnosu na oktobar, za koliko su jeftiniji i prevoz, rekreacija i kultura, restorani i hoteli, te ostala dobra i usluge.

Nivo cijena u novembru ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine veći je za 0,1 odsto.

Hrana i bezalkoholna pića u prosjeku su spuplji za 1,3 odsto, alkoholna pića i duvan za šest odsto, stanovanje i režijski troškovi za jedan odsto, zdravstvo za 0,6 odsto, komunikacije za 0,1 odsto, rekreacija i kultura za 1,2 odsto, restorani i hoteli za 1,3 odsto, a obrazovanje, te ostala dobra i usluge za 0,2 odsto.

Odjeća i obuća u novembru ove, u odnosu na isti mjesec lani u prosjeku su jeftiniji za 10,4 odsto, namještaj, aparati za domaćinstvo i redovno održavanje kuće za 0,6 odsto, a prevoz za 1,9 odsto. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital