Vlada HNŽ odobrila 2,5 mil KM za pomoć turizmu i ugostiteljstvu

04.09.2020. 10:17 / Izvor: Akta.ba
Vlada HNŽ odobrila 2,5 mil KM za pomoć turizmu i ugostiteljstvu

Popis gospodarskih subjekata i iznos dodijeljenih subvencija može se pronaći na službenim stranicama županijske vlade.

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na jučerašnjoj je telefonskoj sjednici usvojila odluku o isplati 2,5 mil KM subvencija gospodarskim subjektima u oblasti turizma, ugostiteljstva i trgovine.

Radi se o odluci usvojenoj temeljem Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa (COVID-19) i potpori ekonomiji na području HNŽ-a, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

"Nakon što smo prije nekoliko dana usvojili odluku kojom smo za 486 gospodarskih subjekata koji su se prijavili i ispunili uvjete unutar resora gospodarstva, zdravstva, prosvjete i prometa, osigurali potporu u iznosu od 1.053.661 KM, danas smo za 996 gospodarskih subjekata koji su se na javni poziv prijavili putem resora turizma, ugostiteljstva i trgovine osigurali dodatnih 2.524.889 KM", izjavio je predsjednik županijske vlade Nevenko Herceg.

Dodao je kako će Vlada HNŽ-a uskoro usvojiti i treću odluku koja će obuhvatiti sve preostale gospodarske subjekte koji su se javili i ispunili utvrđene uvjete iz javnog poziva.

"Podsjetit ću na to kako je ovo samo dio naših napora, jer Vlada će tijekom ove godine uplatiti više od 10 mil KM za potporu gospodarstvu i očuvanju radnih mjesta. Svjestan u kakvoj se poziciji naši gospodarstvenici nalaze, i ovom prigodom pozivam i jedinice lokalne samouprave, te federalnu i državnu razinu na još snažnije uključivanje kako bismo zajednički pomogli oporavak gospodarskog sektora i očuvanje radnih mjesta", poručio je Herceg.

Popis gospodarskih subjekata i iznos dodijeljenih subvencija može se pronaći na službenim stranicama županijske vlade.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital