BiH u avgustu zabilježila promet trgovine manji za 3,2 odsto

01.10.2020. 09:08 / Izvor: SRNA
BiH u avgustu zabilježila promet trgovine manji za 3,2 odsto

Promet prehrambenim proizvodima zabilježio je pad od 16,4 odsto, a promet neprehrambenim proizvodima 10,2 odsto.

Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u avgustu, posmatran u tekućim cijenama, manji je za 3,2 odsto u odnosu na jul, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Pad prometa od 5,3 odsto zabilježen je u trgovini prehrambenim proizvodima, odnosno hranom, pićem i duvanskim proizvodima, a u trgovini neprehrambenim proizvodima ostvaren je pad od 2,9 odsto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u avgustu zabilježio je pad od 2,6 odsto u odnosu na jul.

Pad prometa od 5,4 odsto zabilježen je u trgovini prehrambenim proizvodima, a u trgovini neprehrambenim 1,8 odsto.

Ukupan promet trgovine na malo u BiH, posmatran u tekućim cijenama, u avgustu ove u odnosu na isti mjesec prošle godine, zabilježio je pad od 18,3 odsto.

Promet prehrambenim proizvodima u osmom mjesecu zabilježio je pad od 14,2 odsto u odnosu na avgust prošle godine, a promet neprehrambenim proizvodima ostvario je pad od 10,3 odsto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo u avgustu ove u odnosu na isti mjesec prošle godine zabilježio je pad od 15,7 odsto.

Promet prehrambenim proizvodima zabilježio je pad od 16,4 odsto, a promet neprehrambenim proizvodima 10,2 odsto.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital