U septembru proizvođačke cijene više za 0,3 odsto

29.10.2020. 16:28 / Izvor: SRNA
U septembru proizvođačke cijene više za 0,3 odsto

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju BiH u septembru više su za 0,3 odsto u odnosu na avgust.

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju BiH u septembru više su za 0,3 odsto u odnosu na avgust, dok su niže za jedan odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

U septembru, u poređenju sa prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na domaćem tržištu zabilježile su rast od 0,3 odsto, a u odnosu na septembar prošle godine niže su za 0,6 odsto, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na stranom tržištu u septembru više su za 0,4 odsto u odnosu na avgustu, dok su u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježile pad od 1,3 odsto.

U septembru, u poređenju sa prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda su porasle u intermedijarnim proizvodima i kapitalnim proizvodima za 0,4 odsto, te trajnim potrošačkim dobrima za 0,2 odsto.

Proizvođačke cijene u septembru ove, u odnosu na isti mjesec 2019. godine, više su u kapitalnim proizvodima za 0,7 odsto i trajnim potrošačkim dobrima za 0,9 odsto, dok je pad zabilježen u energiji za 0,2 odsto, te intermedijarnim proizvodima za dva odsto.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital