Za subvencije privrednim subjektima u RS-u 8 miliona KM

31.12.2020. 08:07 / Izvor: SRNA
Za subvencije privrednim subjektima u RS-u 8 miliona KM

Vlada je donijela odluku o sufinansiranju projekata nerazvijenih i izrazito nerazvijenih jedinica lokalne samouprave u ukupnom iznosu od 74.136 KM.

Vlada Republike Srpske dala je jučer saglasnost na Plan utroška sredstava Ministarstvu privrede i preduzetništva za period 1. januar - 31. decembar, u iznosu od 8 miliona KM, namijenjenih za isplatu subvencija privrednim subjektima koji su u toku ove godine izvršili stvarno povećanje plata radnika.

Time su u skladu sa Zakonom o podsticajima u privredi Republike Srpske i ispunjenju uslova iz Pravilnika o postupku dodjele podsticaja stekli pravo na isplatu određenih iznosa sredstava, a na osnovu rješenja koja je prethodno donio ministar, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Vlada je donijela odluku o sufinansiranju projekata nerazvijenih i izrazito nerazvijenih jedinica lokalne samouprave u ukupnom iznosu od 74.136 KM.

Ova sredstva su namijenjena za realizaciju različitih projekata u opštinama Novo Goražde, Lopare, Vlasenica i Jezero.

Vlada je utvrdila je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gasu, a razlozi za donošenje ovog zakona sadržani su u potrebi daljeg podizanja standarda usluga, kao i preciznijeg propisivanja obaveza subjekata na unutrašnjem tržištu prirodnog gasa.

Najznačajnije razlike između Nacrta i Prijedloga ovog zakona, koje su rezultat skupštinske rasprave, odnose se na drugačije propisivanje roka za obavljanje probnog rada na novoizgrađenom distributivnom ili transportnom sistemu prirodnog gasa, koji počinje teći od dana izdavanja privremene upotrebne dozvole za taj sistem za razliku od Nacrta u kojem je bilo predloženo da propisani rok teče od dana izdavanja upotrebne dozvole.

Prijedlog zakona je dopunjen prelaznom odredbom kojom je propisan rok za pribavljanje dozvole za obavljanje energetske djelatnosti energetskom subjektu koji obavlja djelatnost upravljanja postrojenjem za komprimovani prirodni gas, navodi se u saopštenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital