U decembru zabilježen rast prometa od jedan odsto

Kapital / IZVJEŠTAJI

U decembru zabilježen rast prometa od jedan odsto

U ukupnom desezoniranom prometu trgovine na malo u BiH u decembru prošle godine, posmatrano u tekućim cijenama, ostvaren je rast od jedan odsto u odnosu na novembar iste godine.

29.01.2021. 09:14 Izvor: / SRNA

U ukupnom desezoniranom prometu trgovine na malo u BiH u decembru prošle godine, posmatrano u tekućim cijenama, ostvaren je rast od jedan odsto u odnosu na novembar iste godine, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Rast prometa od 1,6 odsto ostvaren je u trgovini neprehrambenim proizvodima, dok je u trgovini prehrambenim proizvodima, odnosno hranom, pićem i duvanskim proizvodima zabilježen pad prometa u iznosu od 0,8 odsto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u decembru je ostvario rast od 1,2 odsto u odnosu na novembar 2020. godine.

Rast prometa od 2,5 odsto ostvaren je u trgovini neprehrambenim proizvodima, dok je u trgovini prehrambenim proizvodima zabilježen pad prometa u iznosu od 0,8 odsto.

Ukupan promet trgovine na malo u BiH, posmatran u tekućim cijenama, u decembru prošle, u odnosu na isti mjesec 2019. godine, zabilježio je pad od 8,8 odsto.

Promet prehrambenim proizvodima u decembru prošle godine zabilježio je pad od 3,5 odsto u odnosu na isti mjesec prethodne godine, a promet neprehrambenim proizvodima od 2,7 odsto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo u decembru lani, u odnosu na isti mjesec 2019. godine zabilježio je pad od 6,3 odsto.

Promet prehrambenim proizvodima zabilježio je pad od 5,3 odsto, a promet neprehrambenim proizvodima zabilježio je pad od 2,5 odsto. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital