Potrošačke cijene u januaru porasle 0,4 odsto

05.03.2021. 08:53 / Izvor: SRNA
Potrošačke cijene u januaru porasle 0,4 odsto

Nivo cijena u januaru ove, u odnosu na januar prošle godine, niži je za 1,7 odsto.

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u BiH mjerene indeksom potrošačkih cijena u januaru su u prosjeku bile veće za 0,4 odsto u odnosu na prethodni mjesec, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Alkoholna pića i duvan u prosjeku su bili skuplji za dva odsto, hrana i bezalkoholna pića, te prevoz za po 1,1 odsto, namještaj i aparati za domaćinstvo za 0,7 odsto, zdravstvo, te restorani i hoteli za po 0,1 odsto, a ostala dobra i usluge za 0,3 odsto.

U januaru ove godine, u odnosu na decembar prošle godine, odjeća i obuća su u prosjeku bili jeftiniji za 6,1 odsto, a stanovanje i režijski troškovi za 0,1 odsto.

Nivo cijena u januaru ove, u odnosu na januar prošle godine, niži je za 1,7 odsto.

Alkoholna pića i duvan u prosjeku su skuplji za 1,9 odsto, hrana i bezalkoholna pića za 0,1 odsto, zdravstvo za 0,9 odsto, komunikacije za 0,1 odsto, obrazovanje za 0,3 odsto, restorani i hoteli, te ostala dobra i usluge u prosjeku su skuplji za po 0,6 odsto.

U januaru ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, odjeća i obuća jeftiniji su u prosjeku za 10,9 odsto, prevoz za 9,4 odsto, namještaj, aparati za domaćinstvo i redovno održavanje kuće za 1,4 odsto, a stanovanje i režijski troškovi za jedan odsto

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital