U januaru proizvođačke cijene veće za 0,3 odsto

08.03.2021. 11:41 / Izvor: SRNA
U januaru proizvođačke cijene veće za 0,3 odsto

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na stranom tržištu u januaru zabilježile su rast od 0,6 odsto u odnosu na decembar lani.

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju BiH u januaru veće su za 0,3 odsto nego u prethodnom mjesecu, te za 0,1 odsto u odnosu na januar prošle godine, saopšteno je iz Agencije za statistiku BiH.

U januaru, u poređenju sa prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na domaćem tržištu zabilježile su rast od 0,1 odsto, ali su za isto toliko niže u odnosu na januar prošle godine.

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na stranom tržištu u januaru zabilježile su rast od 0,6 odsto u odnosu na decembar lani, te povećanje od 0,3 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec.

U januaru, u poređenju sa prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda porasle su u intermedijarnim proizvodima za 0,8 odsto, te trajnim proizvodima za 0,1 odsto, dok je pad zabilježen u energiji za 0,2 odsto i kapitalnim proizvodima za jedan odsto.

Proizvođačke cijene u januaru ove, u odnosu na isti mjesec 2020. godine, veće su u intermedijarnim proizvodima za jedan odsto i trajnim potrošačkim dobrima za 0,6 odsto, dok je pad zabilježen u energiji za 0,6 odsto, kapitalnim proizvodima za 0,3 odsto i netrajnim proizvodima za 1,4 odsto.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital