Kapital / IZVJEŠTAJI

Desezonirani promet u novembru veći za 1,6 posto

30.12.2021. 09:19 / Izvor: Akta.ba
Statistika

Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u novembru, posmatran u tekućim cijenama, veći je za 1,6 odsto u odnosu na oktobar.

Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u novembru, posmatran u tekućim cijenama, veći je za 1,6 odsto u odnosu na oktobar, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Rast prometa od 2,1 odsto ostvaren je u trgovini neprehrambenim proizvodima, dok je u trgovini prehrambenim proizvodima, odnosno hranom, pićem i duvanskim proizvodima, rast prometa iznosio 0,7 odsto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u novembru manji je za 0,3 odsto u odnosu na prethodni mjesec.

Pad prometa od 0,5 odsto zabilježen je u trgovini neprehrambenim proizvodima, dok je u trgovini prehrambenim proizvodima zabilježen pad prometa od 0,2 odsto.

Ukupan promet trgovine na malo u BiH, posmatran u tekućim cijenama, u novembru ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, ostvario je rast od 20,3 odsto.

Promet prehrambenim proizvodima ostvario je rast od 12,4 odsto, a promet neprehrambenim proizvodima rast od 11,9 odsto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo u novembru ostvario je rast od 16 odsto u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

Promet prehrambenim proizvodima ostvario je rast od 7,6 odsto, a promet neprehrambenim proizvodima ostvario rast od 16,8 odsto.

PODIJELI:
TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital