Za 11 mjeseci osnovana 964 poslovna subjekata

20.12.2022. 08:33 / Izvor: SRNA
poslovni subjekti

U Republici Srpskoj je, prema podacima Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge APIF, za 11 mjeseci osnovano 964 poslovnih subjekata.

U Republici Srpskoj je, prema podacima Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge /APIF/, za 11 mjeseci osnovano 964 poslovnih subjekata, što je za 170 više u odnosu na isti period prošle godine, izjavio je Srni rukovodilac službe prodaje u APIF-u Vladimir Blagojević.

On je rekao da je, posmatrano prema djelatnostima za jedanaest mjeseci najviše novoosnovanih poslovnih subjekata, njih 76 bilo u proizvodnji električne energije i to 76, dok je 68 osnovanih poslovnih subjekata iz djelatnosti savjetovanja koje se odnosi na poslovanje i ostalo upravljanje.

Blagojević je naveo da se 48 osnovanih poslovnih subjekata odnosilo na računarsko programiranje, 44 na izgradnju stambenih i nestambenih zgrada, dok se 30 osnovanih poslovnih subjekata odnosilo na djelatnost nespecijalizovane trgovine na veliko.

“U istom periodu prošle godine najviše osnovanih poslovnih subjekata bilo je u djelatnosti savjetovanja, koje se odnosi na poslovanje i ostalo upravljanje, njih 40, dok je 35 subjekata otvoreno u oblasti izgradnje stambenih i nestambenih zgrada, a 34 se odnose na računarsko programiranje”, rekao je Blagojević.

On je naveo da je u novembru u Republici Srpskoj osnovano 106 poslovnih subjekata, što je za 45 više nego u novembru prošle godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital