Popunjen smještaj

Oboreni svi rekordi posjećenosti i u Banjoj Luci

03.01.2024. 13:02 / Izvor: SRNA
Banja Luka

Banja Luka je za vrijeme novogodišnjih praznika i u protekloj godini oborila sve rekorde posjećenosti.

Banja Luka je za vrijeme novogodišnjih praznika i u protekloj godini oborila sve rekorde posjećenosti, rečeno je Srni u gradskoj Turističkoj organizaciji.

Viši stručni saradnik za odnose sa javnošću u ovoj organizaciji Branka Branković istakla je da je novogodišnji koncert Željka Samardžića u nedjelju, 31. decembra, okupio oko 30.000, a i na koncertu Lepe Brene za reprizu bilo je više od 35.000 ljudi.

Brankovićeva je naglasila da su smještajni kapaciteti dva dana prije i poslije Nove godine bili popunjeni, te da je Banja Luka u nedjelju, 31. decembra, kada je temperatura vazduha bila 19 stepeni Celzijusovih, bila prepuna ljudi.

"Gotovo ista temperatura vazduha je bila i za doček 2023. godine, a Banjaluka nije imala ni polovinu gostiju koliko ih je viđeno na gradskim ulicama u nedjelju, 31. decembra. Slavlje je počelo u popodnevnim časovima, banjalučke bašte su bile prepune, mogli su se čuti različiti jezici od krajnjeg istoka do krajnjeg zapada", rekla je Brankovićeva Srni.

Ona je napomenula da posljednje dvije do tri godine niko u Banja Luku ne dolazi na jedno noćenje, već uvijek tri i više.

"Svjedoci smo mnogih medijskih izvještavanja da su Banju Luku posjetili ljudi iz daleke Australije, Novog Zelanda, skandinavskih zemalja, Zapadne Evrope, te Tajlanda i Kine i ostalih zemalja", rekla je Brankovićeva.

Ona je istakla da je u Banjaluci tokom 11 mjeseci ove godine oboren rekord sa registrovanih 159.485 noćenja ili 21,12 odsto više u odnosu na rekordnu 2022. godinu, kada ih je bilo 131.676, te je zabilježeno i 105.466 dolazaka ili 24,16 odsto više nego lani.

"Očekujemo da će zvanična statistika, koja će biti krajem januara za decembar pokazati da su naša očekivanja o tendenciji rasta, broju dolazaka i noćenja bili ispravni", rekla je Brankovićeva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital