0,1 posto manji

Pad prometa trgovine na malo u decembru

01.02.2024. 08:23 / Izvor: BHRT
prodavnica

Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u decembru prošle godine, posmatran u tekućim cijenama, ostvario je pad od 0,1 odsto.

Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u Bosni i Hercegovini u decembru prošle godine, posmatran u tekućim cijenama, ostvario je pad od 0,1 odsto u odnosu na prethodni mjesec.

Pad prometa od 1,9 odsto ostvaren je u trgovini neprehrambenim proizvodima, dok je promet prehrambenim proizvodima, odnosno hranom, pićem i duvanskim proizvodima zabilježio rast od 0,8 odsto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u decembru lani manji je za 1,1 odsto u odnosu na novembar iste godine.

Rast prometa od 0,5 odsto ostvaren je u trgovini prehrambenim proizvodima, dok je u trgovini neprehrambenim proizvodima zabilježen pad od 2,7 odsto.

Ukupan promet trgovine na malo u BiH, posmatran u tekućim cijenama, u decembru prošle godine veći je za 9,1 odsto u odnosu na isti mjesec 2022.

U decembru 2023, u odnosu na isti mjesec 2022. godine, promet prehrambenim proizvodima veći je za 14,2 odsto, a neprehrambenim za 9,5 odsto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo u posljednjem mjesecu lani ostvario je rast od 14,1 odsto u odnosu na decembar prethodne godine.

Promet prehrambenim proizvodima ostvario je rast od 9,5 odsto, a neprehrambenim od 20,4 odsto.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital