Delta Air Lines zaposlenicima podijelila profit od 1,1 milijardu dolara

16.02.2015. 14:29 / Izvor: BIZLife
Delta Air Lines zaposlenicima podijelila profit od 1,1 milijardu dolara

Ukupne pojedinačne nagrade vrijedne su skoro dvomjesečnoj plati zaposlenih u Delti koja se ovakvim potezom "zahvalila" na uspješnom poslovanju kompanije.

Američka aviokompanija Delta Air Lines "častila" je svoje zaposlene podijelivši im profit od 1,1 milijardu dolara u 2014. godini, što spada među najveće isplate jedne kompanije u istoriji Sjedinjenih Američkih Država.

Ukupne pojedinačne nagrade vrijedne su skoro dvomjesečnoj plati zaposlenih u Delti koja se ovakim potezom "zahvalila" na uspješnom poslovanju kompanije. U Delti verujemo da su ljudi, vrijednosti i kultura nosioci našeg uspjeha, rekao je izvršni direktor kompanije Richard Anderson.

Isplata za 2014. godinu je rekord u sektoru avioprijevoznika i jedna od najvećih među svim američkim korporacijama. Pored raspodjele dobiti, Delta je isplaćuje i mjesečne bonuse za ispunjavanje operativnih ciljeva kompanije tokom godine.

Tokom prošle godine, zaposleni u Delti su inkasirali više od 84 miliona dolara bonusa, uslijed istorijskih operativno-finansijskih rezultata američkog avioprevoznika.

U posljednjih pet godina, Delta je isplatila 2,9 milijardi dolara u vidu podjele profita i bonusa svojim zaposlenima.

Delta Air Lines opsluži preko 170 milion mušterija godišnje, upošljava skoro 80.000 radnika širom svijeta, a raspolaže flotom od preko 700 letjelica. Kompanija već četiri godine drži prvo mjesto na listi Business Travel News Annual Airline pregledu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital