Bosanska Krupa: Budžet za ovu godinu preko 6,1 mil. KM

Kapital / IZVJEŠTAJI

Bosanska Krupa: Budžet za ovu godinu preko 6,1 mil. KM

08.02.2010. 11:19 / Izvor: Fena

Općinsko vijeće Bosanska Krupa usvojilo je općinski budžet za 2010. godinu u iznosu od preko 6,1 milion KM, koji je u odnosu na ponuđeni nacrt smanjen za blizu pola miliona maraka. Razlog tome je činjenica da su mnoga grant sredstva sa viših nivoa vlasti neizvjesna, te da je prošlogodišnje izvršenje budžeta bilo manje za 2,9 miliona KM u odnosu na budžet iz 2008.

Usvojen je i plan rada Općinskog vijeća za ovu godinu, kao i Izvještaj o radu općinskog načelnika u prošloj i plan rada za 2010. Vijećnici su usvojili i izmjename Odluke o parcelaciji zemljišta na području Baštre.

Njome se omogućava legalizacija velikog broja bespravno izgrađenih objekata na državnom zemljištu, uz putnu komunikaciju Bosanska Krupa-Bužim, a time se stvaraju i uslovi za priliv značajnih sredstava u općinski budžet.

Najviše rasprave bilo je o ponuđenom Protokolu u vezi nastavka aktivnosti na odlagalištu otpada "Vlaški Do-Meždre", kojeg koriste pored ove i općine Cazin i Bužim. Nakon rasprave, zaključeno je da se formira komisija, koja će sagledati dobre i loše strane ponuđenog dokumenta.

Vijeće je usvojilo i izvještaje i planove rada javnih ustanova, koje se finansiraju iz budžeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital