FZZZ - U ovoj godini realizacija aktivne politike zapošljavanja

12.09.2018. 12:06 / Izvor: Fena
FZZZ - U ovoj godini realizacija aktivne politike zapošljavanja

Zaključeno je ukupno 2.629 ugovora temeljem kojih je osigurano zapošljavanje i samozapošljavanje 5.192 osobe sa evidencija nezaposlenih.

Federalni zavod za zapošljavanje u ovoj godini, u skladu sa Programom rada za 2018. godinu, realizira mjere aktivne politike zapošljavanja u čijem fokusu se nalaze mladi, žene i druge teže zapošljive kategorije.

Ravnateljica tog zavoda Helena Lončar ističe da se Program sufinanciranja zapošljavanja 2018 i Programa sufinanciranja samozapošljavanja Start up 2018, kao i drugih ne manje važnih mjera, realizira planiranom dinamikom, saopćeno je iz Zavoda.

"Nakon što su tijekom godine u dva navrata objavljivani javni pozivi za sudjelovanje u dva predmetna programa, do sada je ugovoreno oko 14,5 milijuna KM. Zaključeno je ukupno 2.629 ugovora temeljem kojih je osigurano zapošljavanje i samozapošljavanje 5.192 osobe sa evidencija nezaposlenih u FBiH", navela je ona.

Lončar je kazala da se u fazi obrade nalazi veliki broj prijava te da će broj ugovora i obuhvaćenih osoba do kraja godine biti znatno veći.

"Do kraja godine planiran je i treći javni poziv za sudjelovanje u Programu sufinanciranja zapošljavanja 2018. O točnom datumu objave Javnog poziva javnost će biti blagovremeno obaviještena putem internet stranice Zavoda te stoga pozivamo poslodavce i nezaposlene osobe u FBiH, koji do sada nisu aplicirali, da redovito prate našu stranicu kako bi se informirali o našim mjerama te o datumu objave javnog poziva", pojasnila je ona, dodavši da se prijavljivanje vrši isključivo putem internet stranice Zavoda.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital