Kapital / IZVJEŠTAJI

Izvoz drvne industrije BiH u 2017. povećan za 9,2 posto

16.03.2018. 11:29 / Izvor: Akta.ba

Drvna industrija BiH prošle godine ostvarila je izvoz vrijedan oko 1,3 mlrd KM, što je za 9,2 posto više nego 2016. godine, izjavila je sekretar Asocijacije drvne industrije i šumarstva pri Spoljnotrgovinskoj komori BiH Selma Bašagić.

Bašagić je na seminaru pod nazivom "Kako unaprijediti kvalitet izvoza drvne industrije BiH" u Sarajevu rekla da u strukturi izvoza najveće učešće ima namještaj 37,7 posto, ili više od 505 mil KM.

"Trend povećanja izvoza se nastavlja i potrebno je i dalje raditi da bi se povećao, posebno izvoz finalnih proizvoda", istakla je Bašagić, te dodala da je potrebno unapređenje opremljenosti proizvodnih kapaciteta, kao i nivoa stručnog obrazovanja i kadrova.

Prema njenim riječima, potrebno je stvoriti pretpostavke za povoljniji poslovni ambijent, za šta je neophodna podrška vlasti na svim nivoima. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital