Kapital / IZVJEŠTAJI

Kompanija LG povećala profit za 319 odsto u odnosu na prošlu godinu

30.04.2014. 14:53 / Izvor: eKapija.ba

Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je finansijske rezultate za prvi kvartal 2014. godine, koji pokazuju povećanje neto profita za čak 319 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Neto profit iz prvog kvartala ove godine iznosi 92,60 milijarde južnokorejskih vona (86,62 miliona američkih dolara), dok operativni profit, koji iznosi 504 milijarde južnokorejskih vona (471,47 miliona američkih dolara), bilježi značajno povećanje u odnosu na prethodni kvartal, prije svega zahvaljujući povećanju profitabilnosti kompanije LG Home Entertainment.

Kompanija LG Home Entertainment zabilježila je prihode u prvom kvartalu od 4,95 biliona južnokorejskih vona, što predstavlja povećanje od 3 odsto u odnosu na prvi kvartal 2013. godine. Operativni profit od 240,30 milijarde južnokorejskih vona (224,79 miliona američkih dolara) opravdao je očekivanja, prije svega zbog povećanje prodaje televizora velikih dijagonala, kao i bolje strukture troškova.

Kompanija LG Mobile Communications je isporučila 12,3 miliona smart telefona u prvom kvartalu 2014. godine, čime je postignuto povećanje od 19 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Zabilježen je prihod od 3,41 biliona južnokorejskih vona (3,19 milijardi američkih dolara), što je povećanje od 6 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je operativni profit takođe uvećan u odnosu na prethodni kvartal usljed lansiranja G Pro 2 smart telefona. Veći prihodi se očekuju u drugom kvartalu, sa puštanjem u prodaju vodećeg modela LG G3 smart telefona i masovnije prodaje modela iz L III serije.

Kompanija LG Home Appliance zabilježila je veliku prodaju na južnokorejskom tržištu, iako je prihod iz prvog kvartala od 2,72 biliona južnokorejskih vona (2,54 milijarde američkih dolara) bio niži u odnosu na isti period prošle godine, shodno pojačanoj konkurenciji na tržištu Sjeverne Amerike i nepovoljnom kretanju deviznog kursa na tržištima u razvoju. Poboljšana struktura troškova rezultirala je operativnim profitom od 109,20 milijardi južnokorejskih vona ( 102,15 miliona američkih dolara) u prvom kvartalu ove godine, kao i rastom profita od 4 odsto.

Kompanija LG Air Conditioning & Energy Solution zabilježila je i veliki rast prodaje komercijalnih  klima uređaja na prekomorskim tržištima sa ukupnim prihodom od 1,22 biliona južnokorejskih vona (1,14 milijardi američkih dolara) u prvom kvartalu 2014. godine, dok je operativni profit 89,8 milijardi južnokorejskih vona (84 miliona dolara), čime bilježi rast od 10 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital