Kapital / IZVJEŠTAJI

Promet trgovine na malo u junu manji za 8,8 posto

29.07.2021. 09:33 / Izvor: Akta.ba

Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u junu, posmatran u tekućim cijenama, manji je za 0,8 odsto u odnosu na maj, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Pad prometa od 1,4 odsto ostvaren je u trgovini neprehrambenim proizvodima, te u trgovini prehrambenoim proizvodima, odnosno hranom, pićem i duvanskim proizvodima u iznosu od dva odsto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u junu ostvario je pad od 1,7 odsto u odnosu na prethodni mjesec.

Pad prometa ostvaren je u trgovini neprehrambenim proizvodima u iznosu od 2,8 odsto, te u trgovini prehrambenim proizvodima 2,3 odsto.

U junu ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, ukupan promet trgovine na malo u BiH, posmatran u tekućim cijenama, ostvario je rast od 14,7 odsto.

Promet prehrambenim proizvodima ostvario je rast od 8,5 odsto, a neprehrambenim proizvodima od 9,1 odsto

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo u šestom mjesecu ostvario je rast od 13,5 odsto u odnosu na jun prošle godine.

Promet prehrambenim proizvodima ostvario je rast od 6,4 odsto, a neprehrambenim proizvodima 12,7 odsto. 

PODIJELI:

TAGOVI:

trgovina na malo

promet

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital