Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Dr. Dragan Kulina, glavni interni revizor Centralne banke BiH

09.11.2009. 13:12 / Izvor: Centralna Banka BiH (CBBH)

Dragan Kulina je rođen 7. decembra 1963. godine u Sarajevu, gdje je završio osnovnu i srednju školu, te Ekonomski fakultet. Magistarski rad odbranio je 2005. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, čime je stekao zvanje magistra ekonomskih nauka.

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, 2009. godine je odbranio doktorsku disertaciju pod nazivom "Savremeni koncepti revizije pravilnosti i revizije uspjeha javnog sektora" i time stekao naučni stepen doktora ekonomskih nauka.

Ima 22 godine radnog iskustva koje je sticao u privredi i javnom sektoru kao rukovodilac, stručni saradnik, referent, direktor sektora finansija i računovodstva. Osam godina, od 2000. do 2008. godine, bio je zamjenik generalnog revizora u Uredu za reviziju institucija BiH. Bio je član, potpredsjednik i predsjednik u više upravnih i nadzornih odbora državnih preduzeća, dioničkih društava i javnih ustanova. Kao član ili vođa više ekspertnih i radnih grupa, učestvovao je u različitim domaćim i stranim projektima.

Od 2000. do 2009. godine predstavljao je BiH na više međunarodnih skupova i tijela u svojstvu člana ili vođe delegacije, te kao oficir za vezu. Ovlašteni je revizor i ima izbor u zvanje višeg asistenta na Ekonomskom fakultetu u Istočnom Sarajevu. Stručno znanje iz oblasti javnog sektora, menadžmenta, strateškog planiranja i upravljanja procesom revizije sticao je u zemlji i inostranstvu.

Autor je i koautor više knjiga i većeg broja stručnih i naučnih radova iz oblasti računovodstva, revizije, javnih finansija i finansijskog menadžmenta. U vrijeme dok je obavljao dužnost zamjenika glavnog revizora, publikovao je više od 200 revizorskih izvještaja.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti