Vjekoslav Kramer: Regionalni Jamie Oliver

20.02.2012. 13:53 / Izvor: eKapija.ba
Vjekoslav Kramer: Regionalni Jamie Oliver

Teško je reći da li uopće na našim prostorima postoji neko poput Vjekoslava Kramera, kuhara i voditelja na TV OBN koji sa uživanjem govori o začinima.

Rođen je u Travniku, kao dijete seli u Osijek gdje završava osnovnu i srednju školu. Zatim odlazi na usavršavanje u Zagreb gdje pohađa Višu ugostiteljsku školu, polaže majstorski ispit te stiče zvanje: majstor kuharstva. Na televiziji radi posljednjih nekoliko godina.

Svoja prva iskustva veže uz Novu TV i emisiju "Tražimo hrvatskog Golog kuhara" gdje je pobijedio između 800 kandidata. Protekle tri godine radi na OBN televiziji gdje se uspio dokazati kao energičan, publici simpatičan, voditelj koji privlači pažnju svojom spontnošću i smislom za humor.

Dosad ste ga mogli vidjeti u emisijama "Bosanski lonac" te "Lonci i poklopci" u kojima osim voditeljske uloge ima i uredničko-producentsku.

Također "Nedjeljno popodne" koje se emitovalo na TV OBN bilo je nezamislivo bez njegove rubrike "Špaiza", a prilika mu je pružena i u izuzetno gledanoj emisiji "Red Carpet".

Jedan od Vjekinih omiljenih projekata bio je "Dan iz snova" kojem se veseli iz godine u godinu.

Priča kako mu život na relaciji Sarajevo – Zagreb ne ostavlja mnogo vremena za opuštanje. U životu je kaže vođen motom:"Svakom je onako kako si sam napravi".

Kad uhvati malo slobodnog vremena, "potroši" ga na putovanja, priprema delicije dragim prijateljima ili se bavi fotografijom koja je njegova velika strast. Ističe kako voli fotkati sve. Ljude, ulice, voće i povrće, malog nećaka, sestru, rublje koje se suši, djecu koja se igraju, bake na tržnici, pčele na cvijeću, valove, oblake, sjene na zidu...

"Volim se pozitivno iznenaditi i čuditi još uvijek svemu čemu mogu. I naravno, ako mi je aparat pri ruci to i uslikati da pokažem drugima. A pomalo sam i egzibicionista neke čudne vrste, pa volim i prijateljima pokazivati šta sam sve vidio i gdje sam bio, pa tako samo slikam i slikam jer slika, kažu, govori više od 1.000 riječi", kaže Kramer.

Uvijek nasmijani voditelj priča kako mu je dan savršen ako sija sunce, ako se čuje sa sestrom, ako ga zovu s posla "hitno" ili ako stigne otići na rolanje.

Ono što je izvjesno da se ovom mladom čovjeku smješi još bolja karijera, te stoga ne čudi činjenica kada kažu da je Kramer "regionalni Jamie Oliver".

(ekapija, obn)

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti