Delila Softić, manekenka: Važno je imati snove

28.11.2011. 16:23 / Izvor: eKapija.ba

Delila Softić, jedna od najtraženiji bh. manekenki na inozemnom tržištu, u ovaj svijet ušla je sa 13 godina. Svojim dosadašnjim uspjehom dokazala je kako se upornim radom sve može postići. Do sada je nosila revije za poznate svjetske modne dizajnere kao što su Gian FrancoFerre, Maurizio Manza, Atil Kutoglu, Ivana Sert, Benetton, Mango...

Proglašena je za Fashion TV model svijeta 2006. godine, a nakon 27-og Nivea BH Fashion Week Sarajevo angažirala je jedna modna agencija iz Istanbula gdje je radila i ranije..... "Istanbul je predivan i radujem se ponovnom odlasku tamo", kaže Softić.

Ova 21-godišnjakinja završila je srednju gimnaziju Meša Selimović u Tuzli, sada je student medicinskog fakulteta. O svojim početcima kaže da je uočila Stela Zubak Jovanović s kojom i danas ima divnu saradnju. S obzirom da je tada bila jako mlada da putuje ostala je u BiH pri agenciji Abc models gdje je radila revije i snimanja pripremajući se za odlazak vani.

"Dobila sam i neke direct bookinge – kao što je snimanje kampanje za holandsku firmu Shuma design. S 16 godina predstavljala sam BiH na svjetskom izboru Miss Fashion TV, gdje je na velikom finalu bilo više od 50 učesnica iz svih dijelova svijeta i gdje sam i pobijedila - od tada se moja inozemna karijera počinje razvijati", navodi ona.

Smatra da je Abc Models, njena matična agencija, mnogo doprinjela njenom uspjehu te da kada postoji povjerenje između matične agencije i modela uspjeh uvijek zagarantovan. Sve dosadašnje ugovore s inozemstvom ostvarila je preko Abc Models i vjeruje da će njihova poslovna suradnja trajati još dugo godina.

Svaki angažman joj je drag na određeni način. Sa brojnih snimanja nosi prelijepe uspomene. Neka od najdražih su joj reklama za Tiffany nakit, snimanje naslovnice za Fashion TV magazin, kampanja u Holandiji za kompaniju Shuma, katalog sniman na Nisantasi...Velika ljubav su joj i modne revije tako da je uživala noseći kolekcije bh. dizajnera u sklopu održanog 27-og "Nivea BH Fashion Week Sarajevo" koji se upravo završio.

Italija, Kina, Hong Kong, Turska, Francuska, Hoandija, Belgija, Njemačka i Makedonija su neke od njenih nadražih destinacija. Negativnih sjećanja kada je u pitanju modeling nema. Kao nešto najvažnije izdvaja divna prijateljstva kojaje stekla putujući.

Smatra da ljepota nije najvažnija u manekenstvu. "Postoje određeni zahtjevi, proporcije koje djevojke moraju imati da bi se bavile modellingom. Postoji veliki broj djevojaka koje dolaze na kastinge i koje imaju dobre mjere. Svaka je lijepa na svoj način, ali ljepota nije ono što će ju posebno istaći, jako je bitan stav, personality, držanje, pozitivna energija tj, mora imati `nešto`` taj „x faktor“ zbog koga će upravo nju izabrati za posao, mora biti veoma komunikativna, disciplinirana i odgovorna", navodi Softić.

Oduvijek je kaže voljela taj posao, osjećaj na sceni –pisti je nevjerovatan, zaista me ispunjava. Za manekenstvo je vežu samo pozitivni trenuci. Misli da je velika prednost tako često putovati, upoznavati nove kulture, ljude i imati prijatelje gotovo u svim dijelovima svijeta. Smatra da je sve to neprocjenjivo bogatstvo.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti