Goran Vlaović, direktor m:tela: Najbolji mladi diplomata Evrope

11.02.2013. 10:22 / Izvor: eKapija.ba
Goran Vlaović, direktor m:tela: Najbolji mladi diplomata Evrope

Goran Vlaović je magistar ekonomskih nauka, rođen 1971. godine u Beogradu, obrazovan na univerzitetima u Beču, Beogradu, Parizu i Sjedinjenim Američkim Državama. Na mjesto generalnog direktora kompanije m:tel BiH imenovan je 10. januara 2013. godine.

Goran Vlaović je magistar ekonomskih nauka, rođen 1971. godine u Beogradu, obrazovan na univerzitetima u Beču, Beogradu, Parizu i Sjedinjenim Američkim Državama.

Njegovi profesionalni počeci vezuju se za 1994. godinu kada počinje da radi kao direktor u Internacionalnom savjetu za razvoj menadžmenta i edukaciju Budimpešta.

Od 1998. do 2000. godine bio je rukovodilac Odsjeka za EU i regionalne inicijative u Saveznom ministarstvu inostranih poslova SRJ.

Bogatu menadžersku karijeru nastavlja u JP PTT Srbije kao direktor Sektora za međunarodno poslovanje od 2000. do 2002. godine.

Nakon toga obavlja funkciju potpredsjednika za međunarodne odnose u Privrednoj komori Srbije, gdje je do 2007. godine bio odgovoran za promociju i prezentovanje privrede Republike Srbije na međunarodnoj sceni te realizaciju međudržavnih i međuregionalnih ugovora o ekonomskoj i trgovinskoj saradnji. Bio je inicijator brojnih projekata, između ostalih, projekta Razvoj telekomunikacione infrastrukture Srbije.

Učestvovao je u radu nekoliko Upravnih odbora: CEFTA, CEI, BSEC, Unija evropskih komora, DCP, Privredna komora Srbije, Mediteranski sporazum, Beogradska banka, Poštanska banka, Mobtel, Svjetska poštanska unija i Međunarodna unija za telekomunikacije.

Takođe, iza njega je desetogodišnja karijera ekonomskog konsultanta na mnogobrojnim projektima Svjetske banke, Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske agencije za rekonstrukciju.

Na mjesto generalnog direktora kompanije m:tel BiH imenovan je 10. januara 2013. godine.

Nosilac je priznanja Najbolji mladi diplomata Evrope, autor tri knjige iz oblasti ekonomije, kao i mnogih stručnih radova.

Govori engleski, italijanski i francuski jezik.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti