Nedim Hrelja, generalni direktor JU Apoteke Sarajevo - Vraća autoritet farmaceuta

18.09.2012. 10:06 / Izvor: eKapija.ba
Nedim Hrelja, generalni direktor JU Apoteke Sarajevo - Vraća autoritet farmaceuta

Nedim Hrelja rođen je u Sarajevu gdje se školuje i završava Farmaceutski fakultet. Karijeru gradi u internacionalnim farmaceutskim kompanijama. Nakon mnogobrojnih edukacija i treninga iz businessa i marketinga, obrazovanje odlučuje zaokružiti magistarskim studijem na Texas A&M University-u i SGSB Univerzitetu u Sarajevu, gdje stiče MBA diplomu.

Za sebe kaže da je neko ko lako ne posustaje. Osoba je koja prihvata i najteže izazove, a kao magistar farmacije, prema farmaciji je orijentiran kao struci, ali i poslovno. Za njega je farmacija savršen spoj znanosti i biznisa, a izazov iz oba polja su mu glavni pokretač.

Na poziciju direktora JU Apoteke Sarajevo došao je 1. januara 2012. godine, iz kompanije Nycomed gdje je radio kao direktor predstavništva za BiH. JUAS smatra velikim potencijalom želeći da upravo njegov menadžment bude glavna poluga vraćanju autoriteta farmaceuta u sopstvenom sustavu.

Ne posustati u teškim situacijama - najbolji je poslovni savjet koji je dobio u svom dugogodišnjem farmaceutskom radu. "Uz to bih dodao da je stvar uspjeha upravo stvar sopstvenog stava prema situaciji i da teška vremena imaju odliku da otkriju stvarni karakter osobe", kaže Hrelja.

U godinama koje dolaze, kada je JUAS u pitanju, ali i farmacija uopće, želio bi vidjeti ostvarenje svih zacrtanih ciljeva koji su u planovima kao i potpuna implementacija nove korporativne kulture unutar JUAS čime će vratiti autoritet farmaceuta kao zdravstvenog profesionalca.

Oženjen je, otac dvoje djece.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti