Šuhret Fazlić, novi direktor Agencije za privatizaciju FBiH: Američki student

04.01.2012. 13:07 / Izvor: Dnevni list
Šuhret Fazlić, novi direktor Agencije za privatizaciju FBiH: Američki student

Direktorsku fotelju u Agenciji za privatizaciju FBiH, odlukom Vlade Federacije, danas preuzima Šuhret Fazlić koji je na tom položaju naslijedio Enesa Ganića. Fazlić na ovo mjesto dolazi sa položaja savjetnika premijera Unsko-sanske županije Hamdije Lipovače.

On kaže da mu je "posve jasno, uostalom kao i građanima BiH, u kakvim se okolnostima odvijao proces privatizacije". Dodaje da je sretan što je ostalo sasvim dovoljno prostora da se "mnoge stvari poprave". S pozicije direktora Agencije za privatizaciju jučer za Dnevni list nije htio govoriti, ali jest s pozicije građanina.

"Dosadašnja privatizacija bila krajnje neuspješna, da ne kažem da je bila kriminalna. Kroz privatizaciju nismo dobili zapošljavanje, investicije... Naravno, bilo bi od mene krajnje nekorektno svoje prethodnike proglašavati ovakvim ili onakvim", kazao je Fazlić za Dnevni list.

Navodi da će dolaskom na ovo mjesto raditi pošteno i stručno. Smatra da nema potrebe dovoditi svoje ljudi, jer, kako navodi, Agencija ima zavidan kadrovski potencijal, dovoljan broj stručnih ljudi te da će svakako nastojati iz svakog od njih izvući ono najbolje.

Fazlić je inače, politolog i magistar poslovne ekonomije. Kao dobitnik Hubert Humphrey stipendije Vlade SAD-a, Fazlić je prošao program stručnog usavršavanja na Sveučilištu US Davis u Kaliforniji i Michigan State University. Ovaj 50-godišnjak radio je jedno vrijeme i kao šef Ureda OHR-a za Unsko-sansku i dio Hercegbosanske županije. Ima dvojicu sinova, Asima koji je student Pravnog fakulteta, i Mehmeda, koji je još osnovac. Njegova supruga radi kao blagajnica na Pravnom fakultetu u Bihaću.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti