Maja Golijanin, menadžerica kompanije "Majnex": Sa 25 godina među moćnim ženama

29.07.2011. 10:11 / Izvor: eKapija.ba
Maja Golijanin, menadžerica kompanije 'Majnex': Sa 25 godina među moćnim ženama

Maja Golijanin, iako ima 25 godina sa zavidnom biografijom može stati rame uz rame sa istaknutim menadžerima.

Trenutno se nalazi na IT Akademiji u Beogradu, a impresivnu biografiju mlade Bosanke upotpunjuju MBA Studije University of New York in Belgrade (Institut Universitaire Kurtbosch), Univerzitetska diploma "Braća Karić" u Beogradu, te International Business Foundation Course Hammersmith and West London College u Londonu, UK, Operations Management, Organizational Behavior and Leadership, Marketing Management, Managing Innovation and Change, Financial Accounting, Business Ethics, Entrepreneurship Fakultet za Menadžment - Englesko odeljenje – HR smjer... Odlično govori srpski i engleski jezik, dok je na početnom nivou ruskog, španskog i italijanskog jezika.

Radnim mjestima do sada je uvijek bila vezana za junior menadžerske pozicije u raznim preduzećima, a trenutno je na poziciji generalnog menadžera u porodičnoj kompaniji "Majnex" d.o.o. Pale, što je na kraju za rezultat dalo da ova mlada i ambiciozna djevojka ponese laskavu titulu "Najmenadžera jugoistočne i srednje Europe za 2011. godinu" koju joj je nedavno dodijelila Direkcija za izbor menadžera BiH, jugostočne i srednje Europe, rame uz rame sa, kako ona kaže "velikanima kojima se oduvijek divila a i sada se divi!".

(Nagrada - podstrek za dalji rad)

Nagrada kao i sve ostale znači, puno, podstrek je za dalji rad, međutim Maju je čvrsto održala na nogama i ostavila je skromnom i plemenitom, baš onakvom kakvu je poznaju i njeni prijatelji.

Kaže da je oduševljena nagradom, posebno što je prošle godine istu nagradu dobio njen otac osnivač kompanije "Majnex".

"Prelijep je osjećaj biti primjećena, kao pripadnica ljepšeg pola, a za postignute rezultate. Izuzetno nam je drago što se naš trud, rad i odricanje primjećeni od strane jednog ovakvog Udruženja, pružajući nam ujedno motivaciju da nastavimo istim tempom. Također, ovo predstavlja veliko priznanje i neophodnu podršku za naš projekat gondola 'Jahorina Express'", kaže Maja, ističući kako na ovaj način ohrabruje sve dame da svoj pol ne gledaju kao preprjeku u poslovnom svijetu, već kao podsticaj za daljim uspjesima.

Pričajući nam o svom djetinjstvu, kaže kako joj je ostalo u divnom sjećanju. Odrasla je na rodnim Palama, gdje je završila osnovnu i sredju školu, a kasnije zbog nastavka školovanja njen život bio je vezan za Srbiju, Englesku, Australiju...

Potiče iz skromne porodice, uvijek je bila samostalna. Ima stariju sestru i mlađeg brata i svi su jako različiti. Sestra je porodični tip, brat studira Marketing menadžment i trgovinu u Beogradu.

(Rame uz rame sa već dokazanim menadžerima)

Najveća podrška joj je njena porodica, prije svega otac Veljko Golijanin koji je Majin najveći uzor a trenutno i najbliži poslovni saradnik."Ne smijem izostaviti svoju majku, koja je uvijek bila tu. Moji najbliži na moja dostignuća gledaju sa divljenjem i oduševljenjem, imam njihovu punu podršku i dan danas, ponekad i pretjeraju", ističe Maja.

Da bi stigla da radi sve što voli (odlazak u bioskop, prirodu, otišla na kaficu, putovanje) malo spava i trudi se da sve pojednostavi i planira unaprijed većinu stvari.

"Mnogi se ne slažu sa mojim `pretjeranim` planiranjem ali meni se u većini slučajeva pokaže kao efikasan metod. Putovanja su nešto u čemu najviše uživam, tu skupljam energiju, tu punim baterije. Iako nemam vremena za duga putovanja, trudim se da vikendom koji mi nije radni otputujem bilo gdje. Novi ljudi, novo okruženje, novi pogledi, novi jastuk, je nešto što me opušta", kaže Maja.

E. Ko.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti