Mirjana Vuković, direktorica kompanije "EOS Matrix": Osvojio me bh. humor

24.03.2011. 11:03 / Izvor: eKapija.ba
Mirjana Vuković, direktorica kompanije 'EOS Matrix': Osvojio me bh. humor

Mirjana Vuković, generalna direktorica kompanije "EOS Matrix", mnogo puta do sada se uvjerila da sve dođe na svoje – samo treba biti strpljiv. Zato je životni moto kojim se vodi sadržan u dvije riječi "Strpljen- spašen".

Osoba koja je najviše može nasmijati je njen suprug."Moram priznati da ljudi u BIH zaista imaju divan duh, valjda me je time suprug i osvojio", kaže nam uz smijeh ova 31-godišnja Zagrepčanka koja od 2007. godine živi i radi u Sarajevu.

Slobodno vrijeme najradije provodi u prirodi. Ona i suprug vole putovati, iako se ovih dana teško uspjevaju uskladiti sa vremenom. Od hobija izdvaja aerobik, ali u slobodno vrijeme se bavi i drugim sportovima.

Vuković je rođena 9. srpnja 1980. godine u Zagrebu gdje je završila osnovnu i srednju školu. Karijeru je započela 2003. u American Express svijetu, također u Zagrebu i to nakon završenog Ekonomskog fakulteta. Gotovo pet godina radila je na raznim pozicijama u PBZ Cardu.

Od 2007. godine počela je raditi na poziciji voditelja odjela naplate. U to vrijeme bila je zadužena za American Express personal i company proizvode, kao i za MasterCard i Visa kartice.

Preseljenjem u Sarajevo, počela je raditi u Centurion financijske usluge, danas Intesa Sanpaolo Card. Više od tri godine, radila je na poslovima voditelja naplate i odnosa sa korisnicima.

Krajem prošle godine ukazala joj se prilika za profesionalnim unapređenjem te se odlučila pridružiti EOS grupaciji.

Nakon više od četiri godine vođenja naplate u financijskom sektoru, danas radi na poziciji generalnog direktora EOS Matrix d.o.o. Sarajevo, koja je dio EOS grupacije, jedne od vodećih internacionalnih financijskih kompanija koja firmama nudi usluge upravljanja i otkupa potraživanja u 22 zemlje EU-a, SAD-u i Hong Kongu.

Govoreći o problemima kaže da su sva tržišta u regiji vrlo slična i susreću se sa istim problemima. Ipak postoje neke karakteristike koje opet svako od njih čine specifičnim.

"Što se tiče bh. tržišta moji dojmovi su uglavnom usmjereni prema jednom od najvećih problema ovdje, a to je velika stopa nezaposlenosti, koja je opet uzrok lošim makroekonomskim pokazateljima. No, optimizam mi govori da će se i gospodarska situacija u zemlji popraviti. U konačnici i EOS je sada na tržištu, i on svojim uslugama zasigurno može pomoći raznim sektorima", smatra ona.

Što se tiče naplate potraživanja EOS to kaže radi za razne sektore. Smatra da ne treba zanemariti činjenicu da je ova kompanija sa operativnim radom u Sarajevu započela u veljači ove godine, a najveći problemi s kojima se suočavaju u poslu naplate, s jedne strane su prevelika kreditna zaduženja klijenata, a s druge strane strah od neizvjesne egistencije, što je opet posljedica visoke stope nezaposlenosti.

Kao projekt na koji je ponosna izdvaja proširivanje poslovanja EOS Matrix kompanije i na tržište Bosne i Hercegovine koji je realiziran uz pomoć kolega iz regije.

LIČNA KARTA:

Najdraža knjiga?

Djela od Milana Kundere.

U autu slušam?

Raznu muziku, ali se ipak nekako zadržavam na rock repertoaru.

Volite li putovati?Najdraža putovanja?

Obožavam putovati. Svako putovanje mi je drago – važno je da se putuje.

Koje jezike govorite?

Engleski jezik.

Neostvarene želje?

Ima ih, ali svaki dan sam bliže tome da se ostvare....

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti