Elvedin Hasanović: Rad, red i disciplina su formula za uspjeh

15.12.2008. 16:24 / Izvor: eKapija.ba
Elvedin Hasanović: Rad, red i disciplina su formula za uspjeh

Njegova poslovna i životna filozofija je rad, red, disciplina. Tvrdi da se treba usavršavati, školovati, raditi i provoditi što više vremena sa porodicom.

Elvedin Hasanović je rođen u Sarajevu 26. februara 1977. godine gdje je i proveo dosadašnje godine života. Njegovi roditelji su također iz Sarajeva, tako da, kako kaže, nikada nije ni pomišljao da iz bilo kojeg razloga napusti svoj rodni grad, pa čak ni tokom rata.

"S obzirom da sam odrastao u mirnoj i lijepoj mahali, okružen svojom najbližom familijom, djetinjstva se sjećam samo po lijepim stvarima. Školski dani su mi prošli bez velikih problema ukoliko se izostavi činjenica da sam uvijek imao problema sa "č" i "ć“. Međutim velika prednost u toku mog školovanja bila je činjenica da sam uvijek bio dobar iz predmeta koji su za osnovu imali matematiku", ističe Hasanović.

Nakon završene osnovne škole upisao je srednju elektrotehničku školu "ETŠC Jaroslav Černi - smjer za automatiku i računarsku tehniku". Po završetku srednje škole upisuje se na Fakultet za saobraćaj i komunikacije, a nakon toga svoje školovanje nastavlja na postdiplomskom studiju na fakultetu za Saobraćaj i komunikacije koji će, kako kaže, uskoro biti okončan.

Hasanović kaže da je u toku svoje poslovne karijere radio razne poslove i na raznim radnim mjestima te da je jedan od onih rukovodioca koji razumiju svoje radnike, jer je i sam bio u istoj ili sličnoj situaciji.

"Naveo bih neke od svojih dosadašnjih poslova na kojima sam radio, paralelno sa školovanjem, kao npr. nekih 8-9 mjeseci predavao sam kurseve računara, radio sam kao instruktor u auto-školi, dok sam u BIHAMK-u počeo da radim kao operater-dispečer", kaže Hasanović te otkriva da se također bavio radio amaterstvom.

Za sebe još kaže da je jedan onih koji se mogu adaptirati i prilagodti na sve izazove.

"Po prirodi sam "ljevak" tako da za mene ne postoje "naopake" situacije. Moj hobi je motocikl i za njega uglavom kažem da je jedan od najljepših izuma čovječanstva", ističe on.

Njegova poslovna i životna filozofija je rad, red, disciplina. Tvrdi da se treba usavršavati, školovati, raditi i provoditi što više vremena sa porodicom.

Sretno je oženjen i ima sina od 3 godine.

Što se tiče aktuelnih poslovnih projekata, BIHAMK skoro svaki mjesec sprovodi neku prometno-preventivnu aktivnost u cilju poboljšanja cestovne sigurnosti i smanjenju broja saobraćajnih nesreća i nastradalih osoba. Naš cilj je prije svega pomoć motorizovanim građanima i edukacija naših građana svih uzrasta u skladu sa našim mogućnostima.

"S obzirom da je BIHAMK 7. februara 2008. godine kao jedina organizacija, odnosno institucija izvan Evropske unije, potpisao "Povelju o cestovnoj sigurnosti", pred nama je puno posla u cilju realizacije niza aktivnosti, a u cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima", ponosno zaključuje Hasanović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti