Bego Skejić, direktor New Market Consulting - Kvalitetom do "fer igre"

20.10.2010. 13:39 / Izvor: eKapija.ba
Bego Skejić, direktor New Market Consulting - Kvalitetom do 'fer igre'

Svi njegovi bliži poslovni planovi vezani su za New Market Consalting. Kako kaže, i dalje ima jaku želju za dokazivanjem, a trenutni položaj i sama priroda posla pružaju mu potpunu slobodu i mogućnost da to i ostvari.

Bego Skejić, direktor kompanije New Market Consulting prvi posao ostvario je kao volonter u Informativnoj redakciji NTV Hayat koja mu je dala mogućnost da svu silinu svog bunta uobliči u konstruktivnu misao.

"Jednostavno, rad na takvim stvarima me ispunjavao. Ubrzo su zadaci bili sve kompleksniji i odgovorniji, samim tim i moj angažman sve veći. Doza nostalgije za tim osjećajem šire društvene koristi definitivno je ostala, ali se trudim da isto ostvarim kroz djelovanje u okviru poslova koje danas obavljam u New Market Consaltingu", kaže Skejić.

Ključ uspjeha u poslu i u životu uopšte našeg sagovornika ogleda se u spremnosti na preuzimanje odgovornosti i vjera u sebe u momentima kada unaprijed nemate mogućnost mjerenja očekivanih rezulata.

"Određene osobine ličnosti i sposobnost vođenja mislim da su dijelom urođene, naslijeđene ili nesvjesno naučene, ali velikim dijelom se i dorađuju i uobličavaju. U ovom kontekstu, predan rad i doza talenta dobitna su kombinacija za uspjeh, kako za poslovni tako i za privatni. Još ukoliko ste okruženi pozitivnim ljudima kako sam ja imao sreću, uspjeh je čini mi se zagarantovan", pojašnjava naš sagovornik.

Od posebnih talenata i sklonosti Skejić ističe stolni tenis koji je jedno vrijeme sa bliskim ljudima običavao igrati do kasno u noć.

"Počinjali bismo oko deset navečer i to bi trajalo i po četiri ili pet sati. Danas nažalost stižem maksimalno dva sata sedmično, ali dio nadoknadim i drugim kolektivnim sportovima. U suštini, bitno mi je dobro druženje i `fer play`, jer samo oni koji posjeduju stvarni kvalitet mogu da pruže fer igru, a ovo pravilo definitivno vrijedi i u poslovnom svijetu", kaže Skejić.

Svi njegovi bliži poslovni planovi vezani su za New Market Consalting te kaže kako i dalje ima jaku želju za dokazivanjem, a trenutni položaj i sama priroda posla pružaju mu potpunu slobodu i mogućnost da to i ostvari.

"Što se tiče privatnih planova, sve češće se pominje kamen, i neka ludost, mada još nisam baš najbolje shvatio relaciju ovo dvoje", dodaje Skejić, naglašavajući kako ne žalim za mnogo stvari u životu, ali ako bih pokušao izvući neku žal – to bi definitivno bila ona za propuštenim putovanjima (mimo posla). Toga mu kaže nedostaje i to je nešto što namjerava da popravi u budućnosti.

IZ BIOGRAFIJE

Bego Skejić rođen je 11.04.1986. godine, u Zavidovićima. Završio je O.Š. Hasan Kikić (koja je danas na njegovu veliku žalost preimenovana u O.Š. Hajderovići), a potom i Opću gimnaziju u Zavidovićima. U tom momentu kaže namjeravao se profesionalno baviti odbojkom i studirati na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, ali nakon teže sportske povrede odlučio se za Fakultet sporta i tjelesnog odgoja na Univerzitetu u Sarajevu, gdje je danas apsolvent. Za poslovnu komunikaciju na stranim jezicima najradije bira engleski jezik, a razumije i dosta njemačkog. Nije oženjen.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti