Veselin Jevrosimović: Osnivač najveće IT organizacije u JIE

25.02.2014. 13:02 / Izvor: eKapija.ba
Veselin Jevrosimović: Osnivač najveće IT organizacije u JIE

U Veselin Jevrosimović, vlasnik ComTrade grupacije rođen je 28.01.1965. godine u Beogradu. Srednju školu je završio u rodnom gradu, a studije u Americi, gdje je diplomirao menadžment na Univerzitetu Florida.

Veselin Jevrosimović, vlasnik ComTrade grupacije rođen je 28.01.1965. godine u Beogradu. Srednju školu je završio u rodnom gradu, a studije u Americi, gdje je diplomirao  menadžment na Univerzitetu Florida.

Bivši je državni reprezentativac u atletici i šampion Univerzitetske lige u skoku s motkom.

Karijeru započinje u Americi, Majamiju, još kao student, poslije čega se vratio u Evropu, u Dizeldorf, gdje je živeo osam godina. U svijet IT biznisa ušao je 1986. godine postavši suvlasnik kompanije koja se bavila distribucijom IT opreme u Njemačkoj, gdje je sa svojih 27 godina postao direktor i jedan od četiri većinska akcionara kompanije CHS.

Od 1991. do 1996. bio je partner u upravi kompanije CHS Electronics, najvećeg svjetskog distributera IT opreme u to vrijeme sa godišnjim prometom od 12 milijardi dolara. Svoje dionice u CHS-u je prodao 1996. godine da bi osnovao ComTrade grupaciju, najveću IT organizaciju u Jugoistočnoj Evropi, koja ima tvrtke u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, BiH, Bugarskoj, Makedoniji, Albaniji i drugim zemljama.

ComTrade je danas prisutan na globalnom tržištu, a izrada naprednih softverskih rješenja i pružanje IT usluga su glavne oblasti poslovanja. Sada ComTrade razvija sofisticirana softverska rješenja za kompanije kao što su HP, IBM, Vodafone, DisneyWorld, Yahoo i mnoge druge renomirane firme.

Postignuća Jevrosimovića u toku postojanja ComTrade grupacije su izražena kroz veliki broj stručnih nagrada, a krunu ovih uspjeha predstavlja članstvo ComTrade-a u Svjetskom Ekonomskom Forumu, u statusu Kompanije koja se globalno razvija (Global Growth Company). Ostala priznanja uključuju titule Počasnog građanina Bostona, Menadžera Jugoistočne Evrope, “IT Industry legend” ( Monte Carlo), kao i za Najinventivnijeg investitora Jugoistočne Evrope.

Društveni aktivizam i podrška humanitarnim organizacijama, brojna interesovanja (nove tehnologije, nautika, atletika i robotika) i poslovni uspjeh su doprinijeli da Jevrosimović i ComTrade steknu veliki ugled širom svijeta. Od juna 2009. obavlja i funkciju predsjednika Atletskog Saveza Srbije.

Oženjen je i ima kćerku i sina.

http://www.jevrosimovic.com/

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti