Održana četvrta Bosnia Agile Day konferencija

24.10.2017. 07:51 / Izvor: Akta.ba

Istoimeno udruženje iz godine u godinu dovodi najbolje predavače iz IT svijeta, koji dijele svoje znanje iz oblasti agilnog razvoja softvera.

21.10.2017 održana je četvrta Bosnia Agile Day konferencija. Istoimeno udruženje iz godine u godinu dovodi najbolje predavače iz IT svijeta, koji dijele svoje znanje iz oblasti agilnog razvoja softvera.

Nakon poznatih imena keynota od prošlih godina poput Dave Snowden, Jurgen Appelo, Scott Ambler..ove godine keynote predavanje pripalo je Arie van Bennekumu  koji je co-author Agile Manifesta.

Neka od drugih poznatih imena predavača su: Julian Holmes, Peter Gfader, Jonathan Toler, Ben Linders, Fariz Saračević i mnogi drugi.

Učesnici su imali priliku da prate predavanja u paralelnim sesijama, kao i da učestvuju u radionicama. Ono što je još jedan od pozitivnih aspekata ove konferencije jeste svakako networking. Veliki broj bosanskih IT firmi i IT firmi s ogrankom u BiH ispratile su konferenciju i podržale kao sponzori.

Istaknimo, BA Day je najveća agile konferencija u regionu. Ove godine, po prvi put je održana u hotelu Europa. Bosnia Agile udruženje se i ove godine može pohvaliti izvrsnom organizacijom konferencije, koja je ugostila približno 200 posjetitelja.

Iz godine u godinu raste interes za konferenciju, kao i opće poznavanje agilnih metodologija u razvoju softvera. Sve veći broj firmi počinje primjenjivati neke od metoda.

Rekordan broj posjetitelja, ali i sponzora ove godine.

Platinum: Comtrade; Gold: Ministry of Programming, Softhouse, System Verification, Zira;

Silver: App Impact, BildIT; Bronze: Authority Partners, Bit Alliance, Kodecta, Mistral, Ngs, Rubicon, Scrum Alliance; Friends: Orka, a tu su i medijski partneri: TV1, Kliker.ba, Akta i Agile Alliance.

"Vidimo se naredne godine na BA Day 2018 gdje očekujemo još više novosti i iznenađenja", poručuju iz Bosnia Agile udruženja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti