Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

"Srbijagas" preuzeo 14% "Kosig Dunav osiguranja"?

24.12.2009. 13:04 / Izvor: seebiz.eu

Javno preduzeće "Srbijagas" kupilo je za 1.100.000 EUR akcije "Kosig Dunav osiguranja" iz Banjaluke i time postalo vlasnik oko 14% akcija ove firme, kćerke beogradskog "Dunav osiguranja".

Kako piše beogradski nedjeljnik NIN, u "Srbijagasu" nisu želeli da odgovore na pitanja da li je i zašto "Srbijagas" kupio banjalučki "Kosig Dunav osiguranje" i da li je za ovu transakciju postojala neophodna saglasnost Upravnog odbora "Srbijagasa" i Vlade Srbije.

Direktor "Kosig Dunav osiguranja" iz Banjaluke Saša Čudić nije želio ni da potvrdi, ni da demantuje ovu informaciju, navodeći za NIN da je peta emisija akcija na Banjalučkoj berzi završena uspešno u sredu 16. decembra i da, dok se ne okonča registracija akcija u Centralnom registru i privrednom sudu, imena novih akcionara neće biti poznata.

List piše da podaci Banjalučke berze pokazuju da je obavljena samo jedna velika transakcija i to 16. decembra kada je jedan kupac kupio akcije vredne 2.140.000 KM, odnosno oko 1,1 mil EUR.

Portparol Banjalučke berze Darko Lakić rekao je da procedura overe može da potraje i mesec-dva i da tek tada podaci stižu na berzu i imena deset najvećih akcionara postaju poznata javnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave