Tehnički univerzitet Graz: Serija digitalnih događaja "stayINFORMEDonline"

07.10.2021. 15:02 / Izvor: Akta.ba
Tehnički univerzitet Graz: Serija digitalnih događaja 'stayINFORMEDonline'

Tehnički univerzitet Graz – Digitalna transformacija - stayINFORMEDonline serija digitalnih događaja unutar međunarodne alumni mreže.

Tehnički univerzitet Graz – Digitalna transformacija - stayINFORMEDonline

serija digitalnih događaja unutar međunarodne alumni mreže

14.10.2021 14:00 - 16:00 h

Serija događaja "Stay INFORMEDonline" pruža svima koji se osjećaju povezani s TU Graz, bez obzira na njihovu trenutnu lokaciju, informacije o najnovijim problemima, tekućim aktivnostima i vijestima iz različitih oblasti u TU Graz.

Koja su ključna područja istraživanja u TU Graz? Koje se nove tehnologije koriste? Šta ima novo u kampusu? Koji ciljevi i projekti se ostvaruju? Šta se dešava u svijetu nastave i kontinuiranog obrazovanja?

"Cilj nam je odgovoriti na ova i mnoga druga pitanja u sklopu serije događaja "stayINFORMEDonline" unutar naše međunarodne mreže bivših studenata", kazali su iz Austrijske ambasade - trgovinski odjel.

Događaj će se održavati u hibridnom obliku jednom godišnje, fokusirajući se na odabranu temu.

Stručnjaci iz područja istraživanja, poučavanja i kontinuiranog obrazovanja ponudit će uvid u najnovija dostignuća i nove mogućnosti koje pruža digitalizacija u raznim područjima rada. Nakon toga će uslijediti moderirani razgovor stručnjaka, razmjena ideja na temu "digitalizacije" . Nakon kratke pauze, bit će još jedna. Učesnici će biti nasumično raspoređeni u virtuelne prostorije gdje će imati priliku razmjenjivati ideje u malim grupama sa kolegama u TU Graz na međunarodnom nivou.

Registracija: https://alumni.tugraz.at/anmeldung/stayinformedonline

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave