Poziv za njemačku inicijativu pronalaženja dobavljača sa Zapadnog Balkana

07.10.2022. 08:40 / Izvor: Akta.ba
ahk

Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana- 8. Supplier Forum bit će organiziran 6. decembra 2022. godine u Stuttgartu.

Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana- 8. Supplier Forum bit će organiziran 6. decembra 2022. godine u Stuttgartu.

Cilj projekta je odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja Zapadnog Balkana spojiti s njemačkim kompanijama koje traže dobavljače roba i usluga iz traženih poslovnih djelatnosti.

Zainteresirane njemačke kompanije su pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i elektro i elektronskog sektora.

Kako aplicirati za učešće na Supplier Forumu i B2B razgovorima?


• Proučite profile i zahtjeve njemačkih kompanija iz priloga.

U tablici s popisom kompanija na prvom listu unesite podatke svoje kompanije i obavezno označite s kojim njemačkim kompanijama želite razgovor.

• Tablicu treba ispuniti na engleskom jeziku.

• Ispunjenu tablicu pošaljite najkasnije do 17. oktobra 2022. e-mailom na adresu nerma.salihovic@ahk.ba .

• Dostavljeni ispunjeni obrasci svih zainteresiranih kompanija iz BiH i regije bit će poslani njemačkim kompanijama na uvid i selekciju.

• Važna napomena: Njemačke kompanije vrše selekciju i odlučuju koje kompanije iz BiH i regije će biti pozvane na Forum i B2B razgovore u Stuttgartu.

• Nakon povratne informacije, obavijestit ćemo Vas je li prihvaćena Vaša prijava i jeste li pozvani na Forum i B2B razgovore.

• Službeni jezik tijekom Foruma i B2B razgovora je engleski i/ili njemački.

• Kotizacija za učešće na ovom događaju se ne naplaćuje.

Supplier Forum je zadnjih godina omogućio 1.500 B2B razgovora između više od 100 njemačkih kompanija i 250 dobavljača iz BiH i regije te ovaj događaj predstavlja najtraženiji event od strane bh.privrednika.

Realiziira se pod pokroviteljstvom Ministarstva za privredu i zaštitu klime SR Njemačke u okviru Programa za razvoj stranih tržišta za mala i srednja preduzeća SR Njemačke, a u saradnji s njemačkim Udruženjem za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave