5. i 6. oktobra

Sve je spremno za 9. Savjetovanje o energetici

04.10.2023. 08:09 / Izvor: Akta.ba
ceteor

Sve je spremno za 9.Savjetovanje o energetici pod nazivom "Digitalna Transformacija i Cirkularna Ekonomija za Održivu Budućnost na Zapadnom Balkanu".

Sve je spremno za 9.Savjetovanje o energetici pod nazivom "Digitalna Transformacija i Cirkularna Ekonomija za Održivu Budućnost na Zapadnom Balkanu".

Ovaj ekskluzivni događaj u organizaciji konsultantske kuće Ceteor održat će se 05. i 06. oktobra 2023. godine u prestižnom Hotelu Hills u Sarajevu i okupit će stručnjake iz područja energetike, informacijskih tehnologija i održivosti.

CETEOR  s ponosom predstavlja partnere i sponzore 9. Savjetovanja o energetici i zahvaljuje se na podršci:

• 𝗣𝗮𝗿𝘁𝗻𝗲𝗿i: USAID - US Agency for International Development, USAID je prepoznao vaznost ovakvog dogadaja, te je dao podrsku kroz svoj projekat USAID EPA Projekat asistencije energetskom sektoru u Bosni i Hercegovini USAID EPA (usaideia.ba). EU Info Centar koji je zagovornik evropskih vrijednosti, svojom podrškom jača našu posvećenost podsticanju održivog razvoja i energetskih inovacija na Zapadnom Balkanu i IFC - International Finance Corporation kao istaknuti član Grupacije Svjetske banke, poznat je po svom globalnom uticaju i ulaganju u održivi razvoj, te Centar za politike i upravljanje - CPU partly supported by a grant from the BiH Open Society Fund, čije je podsticanje informiranog donošenja odluka i javnog angažmana usklađena s našom misijom pokretanja pozitivnih promjena u energetskom sektoru i šire.

• Glavni sponzorCMS Reich-Rohrwig Hainz Vienna d.o.o. ima snažnu podršku održivim inicijativama, što ih čini idealnim partnerom za naše Savjetovanje i njihova podrška osigurava uspjeh događaja.

• Vodeći sponzori: Lukavac Cement d.o.o. je simbol posvećenosti održivosti i ekološkoj svijesti i njihova posvećenost održivom razvoju savršeno je u skladu s ciljevima Savjetovanja, Adriatic Metals BH d.o.o. uticajni igrač u industriji, aktivno učestvuje u oblikovanju zelenije i održivije budućnosti na zapadnom Balkanu, EFT SE Bileća d.o.o. svojim bogatim iskustvom i inovativnim rješenjima aktivno oblikuje energetski efikasniju i održiviju budućnost regije. Mikrokreditna organizacija EKI koja je aktivno uključena u oblikovanje zelenije i održivije budućnosti za zapadni Balkan, čineći značajan utjecaj na industriju,  Predstavništvo njemačke privrede u BiH - Delegation/AHK Bosnien-Herzegowina koje je specijalizirano je za promociju ekonomskih i trgovinskih odnosa, što je usklađeno s misijom Vijeća za energiju da razvije održive energetske prakse na zapadnom Balkanu.

• Sponzor: Danfoss Ges.m.b.H Predstavništvo u BiH je renomirani globalni lider u inženjeringu inovativnih i održivih rješenja koja igraju ključnu ulogu u području energetske efikasnosti i održivosti, Partner mikrokreditna organizacija je cijenjena kompanija sa jakim fokusom na održivi razvoj, a zelene inicijative su evidentne u njihovom radu, QSS Quality Software Solution d.o.o. posjeduje stručnost u softverskim rješenjima je na čelu napretka energetskog sektora, Plus Minus Engineering & Consulting d.o.o. napredna kompanija posvećena pružanju održivih rješenja i kvalitetnih proizvoda, specijalizirana za rješenja održive energije i Porsche BH d.o.o., uvaženi automobilski lider, ljubazno je ustupio dva električna vozila (e-vozila) za konferenciju.

• Medijski sponzor: Klix.ba najuglednijih novinskih portala, udružio se s Savjetovanjem kako bi vam donio sva najnovija ažuriranja i uvide s našeg predstojećeg događaja, Akta.ba sa fokusom na pružanje ažurnih finansijskih vijesti i uvida, igra vitalnu ulogu u održavanju informiranosti poslovne zajednice, Poslovni kontakti donose širu publiku i osiguravaju da vrijedni uvidi u energiju, održivost i tehnologiju budu dostupni svima i Montel Online pruža dubinski uvid, tržišne izvještaje i najnovije vijesti u energetskom sektoru.

Uz program 9. Savjetovanja o energetici, održat će se i sporedni događaji zatvorenog tipa u hotelu Hills u Sarajevu: "Uloga medija u kreiranju budućnosti Bosne i Hercegovine s niskim udjelom karbona“ 05.10.2023. u saradnji sa EU Info Centrom i EU delegacijom u BiH, zatim "Radionica o građanskoj energiji – građanska energija kao prilika za zajednicu i pojedinca" 06.10.2023. u saradnji sa Fondacijom Heinrich Böll "Transformacija poslovanja u Bosni i Hercegovini: Uloga ESG integracije" u saradnji sa International Finance Corporation (IFC), 05.10.2023.

Na web stranici www.e-council.com možete pronaći sve potrebne informacije o sesijama, agendi, panelima, panelistima, moderatorima, te kako se registrovati za prisustvo na 9. Savjetovanju o energetici: www.e-council.com.

Pozivamo vas da nam se pridružite na devetom Savjetovanju o energetici dok zajedno oblikujemo održivu budućnost za Zapadni Balkan. Budite dio inovativne promjene koja transformira energetsku industriju!

Za detaljne informacije o 9. Savjetovanju o energetici, posjetite web stranicu: ili nas kontaktirajte direktno: Amila Ivazović Brčaninović +387 33 563 592, abrcaninovic@ceteor.ba ili Lejla Sahačić +387 33 563 582, lsahacic@ceteor.ba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave