Oborit će rekord

Večeras 7. Salon žilavke u Vinskoj galeriji Vukoje

17.08.2023. 14:12 / Izvor: Akta.ba
Vukoje

Sedmi "Salon žilavke" će oboriti svojevrsni regionalni rekord s obzirom na to da će se u četvrtak, 17. avgusta 2023. godine, u Vinskoj Galeriji Vukoje u Trebinju okupiti više od 40 izlagača vina i lokalne hrane.

Sedmi “Salon žilavke” će oboriti svojevrsni regionalni rekord s obzirom na to da će se u četvrtak, 17. avgusta 2023. godine, u Vinskoj Galeriji Vukoje u Trebinju okupiti više od 40 izlagača vina i lokalne hrane.

Posjetioci ovogodišnjeg „Salona“ imaće priliku da probaju više od 80 vrsta žilavke iz Hepoka, Vina Milas, Podruma Ostojić, Podruma Vilinka, Carskih vina, Podruma Begić, Podruma manastira Tvrdoš, Vinarije Marijanović, Podruma Andrija, Podruma Aćimović, Rubisa, Vinograda Nuić,Vinarije Anđušić, Vinarije Brkić, Vina Majić, Podruma Delić, Vinarije Sekulović, Vinarije Domano, Vinarije Dabić, Vinarije Škegro, Vinarije Anđelić, Vinarije Puntar i Podruma Vukoje 1982.

Na sedmom “Salonu žilavke” svoje proizvode predstaviće i više od 25 lokalnih proizvođača hrane iz Bosne i Hercegovine, pa će tako, pored gastro-preduzetnika, svoje proizvode predstaviti mali farmeri okupljeni oko Agrarnog fonda Grada Trebinja, proizvođači meda, sira, pršuta i drugih tipičnih i tradicionalnih proizvoda iz Hercegovine kao i hercegovačkog maslinovog ulja.

Sedmi “Salon žilavke” počinje u 19.00 časova, a za gastronomsku avanturu na ovogodišnjem Salonu zadužen je banjalučki šef Dragan Šljivić, jedan od najvažnijih regionalnih “čuvara” tradicionalne kuhinje, kojom, kroz modernu prezentaciju, brendira i čuva naša jela od zaborava.

Ulaznice za Sedmi “Salon žilavke” mogu se kupiti u Vinskoj Galeriji Vukoje po cijeni od 40,00 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave